Ovako će izgledati ABA plej-of...

Kalendar završnice regionalnog takmičenja izmenjen je u odnosu na prošlu sezonu.

Košarka 16.02.2016 | 15:00
Ovako će izgledati ABA plej-of...

Porazom Mega Leksa od Olimpije i pobedama Crvene zvezde Telekom i Cedevite, i definitivno su određeni polufinalni parovi ABA lige:

Budućnost će se boriti za finale protiv Mega Leksa, počev od utakmice pred svojim navijačima, dok ćemo u drugom polufinalu gledati reprizu prošlogodišnjeg finala, uz jedinu dilemu oko imena prvog domaćina.

I Cedevita i Zvezda trenutno imaju skor 18-6, s tim da su Zagrepčani bolji u međusobnim ligaškim duelima, zbog čega će se crveno-beli nadati njihovom kiksu u preostala dva kola.

Šampion Hrvatske gostovaće u sledećem kolu Partizanu, a potom će kod kuće dočekati MZT, dok će Zvezda posle Kupa Koraća i utakmice protiv Efesa gostovati Ciboni, pa će u poslednjem kolu igrati protiv Krke, kod kuće.

Ovogodišnji plej-of okršaji Zvezde i Cedevite ipak će se razlikovati od prošlosezonskih, jer će biti "razvučeni" u dužem vremenskom periodu.

Za razliku od prošlog proleća, kada su serije "večitih" rivala, kao i Budućnosti i Cedevite odigrane u razmaku kraćem od nedelju dana, "jadranski" polufinalisti će ove sezone imati veći razmak između međusobnih utakmica, jer će srpski i hrvatski prvak u međuvremenu igrati Top 16 Evrolige.

Stoga, prve utakmice polufinala ABA lige biće odigrane od 12. do 14. marta, druge od 19. do 21, a eventualne treće od 26. do 28. marta.

Tim Dejana Radonjića imaće u tom periodu dva evroligaška gostovanja - Unikahi 18. marta i Lokomotivi Kubanj 24. marta, dok će Cedevita 18. igrati protiv Efesa u Istanbulu, a 25. protiv Fenerbahčea kod kuće.

Budućnost i Mega Leks imaće između utakmica vreme za pripremu i oporavak, jer nemaju obaveza u evro-kupovima.

Polufinale će se igrati na dve pobede, u sistemu 1-1-1, a finale na tri, u sistemu 2-2-1. Prednost domaćeg terena biće određena na osnovu konačnog izgleda tabele.

Termini finala su poput prošlogodišnjih, od 11. do 17. aprila, a šampion će postati tim koji u finalnoj seriji ostvari tri pobede. Ostaje da se vidi da li će u vezi s tim rasporedom, zavisno od eventualnog učešća Zvezde i(li) Cedevite u plej-ofu Evrolige, koji će početi 12. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar