Хрвати опет о Нолету... сад мало другачије!

Нису сви медији у Хрватској напали Новака Ђоковића за понашање током евролигашке утакмице Црвена звезда Телеком - Цеведита. "Ђоковић и у атмосфери линча показао да је човек", пише Тпортал.хр.

Тенис 15.02.2016 | 19:35
Хрвати опет о Нолету... сад мало другачије!

Новак Ђоковић је одувек важио за спортсмена, за момка који зна и уме да пружи руку, да честита, који зна да се понаша и који никада није дао изјаву која би могла да се сматра бар иоле увредљивом.

Јасно је да као светски тенисер број 1 (већ дуже време) изазива велику пажњу свих медија, али поједини хрватски медији су отишли предалеко (најблаже речено), осудивши га да је учествовао у "четничком оргијању" навијача Црвене звезде у мечу против Цедевите у хали "Пионир".

Међутим, не мисле сви у Хрватској тако о њему, нити сви медији оптужују Ђоковића за "четништво" и слилчно.

Тпортал.хр је у данашњем коментару стао на страну Ђоковића.

"Ђоковић и у атмосфери линча показао да је човек", наслов је коментара новинара Борута Шипса.

Новинар је, наводећи да Цедевита и није имала велике шансе да тријумфује у "врућој" хали "Пионир", нагласио да су навијачи Звезде били гласне, али и да су још једном показали "оданост четничком покрету", оцењујући да је атмосфера била "навијачки моћна, али цивилизацијски скромна".

Али, за разлику од других колега из Хрватске, који су Ђоковића оптужили да је био део тог "величања четништва", чак му и замерили да је певао "Видовдан"(!?), новинар Тпортала.хр има сасвим другачије виђење његовог понашања.

"Громко је навијао навијачки поклич којом Делије упорно надгласавају омражену химну Еуролиге, скакао на сваку трицу, бодрио кошаркаше клуба за који навија и пјевао пјесму којом се присјећају да је Косово једном било дио њихове земље. Све у свему, сасвим легитимно... Навијачки, људски. Поносан је на своју земљу, као и сви домољуби код нас, њих, у Чешкој, Арменији или Бангладешу. Интернет 'види све' и желим вјеровати да би његов евентуални прелазак границе доброг укуса, односно пјевање ђенералу и осталим злочинцима било тко у дворани снимио и тако појачао њима изнимно привлачан мит. Никакве снимке која сугерира да је учинио нешто слично нису објављене и према приказаном - Човјек је остао човјек", пише Борут Шипс.

Новинар Тпортала.хр подсећа на то какав је Ђоковић спортиста и колико Хрватску поштује.

"Од својих почетака смирује тензије и доказује да је изнад мећаве која раздваја. Још као тинејџер је пред двораном испуњеном српском дијаспором рекао да није Хрват него Србин, али да је то врло слично. Затим је у врућој атмосфери Давис цупа у Сплиту својим дводневним понашањем заслужио пљесак који је било можда и најтеже заслужити, вратио се лани у Умаг иако није наступао... Јако добро зна да је у Хрватској добивао прве АТП позивнице, да су му многи Хрвати помагали када му је највише требало и још боље зна да би пјевањем брадатим злочинцима на све то пљунуо. Није такав тип, барем сам ја већ у то годинама сасвим увјерен, и чак у атмосфери која би у Хрватској била прворазредна политичка тема, показао је путоказ према мирнијим временима с мање суза. Временима достојнијима човјека", констатовао је новинар Тпортала.хр Борут Шипс.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мики

15.02.2016 18:51

Браво Ноле Тооооооо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

15.02.2016 18:56

Само колико знам брацо Хрвати Косово и Метохија је јос увек део Србије. Мора да сте се мало за.ебунили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

15.02.2016 20:11

Јесте како није, исто као и Кавлобаг :П!

Name

призрен

15.02.2016 20:21

Момак јесили ти писмен

Name

Миладин

15.02.2016 18:56

Није ДЈОКОВИЦ СИМУНИЦ!! Нека свако цисти своје двористе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

16.02.2016 11:41

Није нити ће икада бити. Прво поредити њих двојицу је као поредити небо и земљу, друго Новак Ђоковић је ГОСПОДИН за њега, треће он никада неће бити ЉУДИНА и ХУМАНИСТА као што је Новак, четврто никада неће бити славан као Новак,има тога још да се набраја. Зато Пуно здравља и успјеха у животу и каријери.

Name

горан

15.02.2016 20:14

Проблем је сто и хрвати немају неког свог дјоковица,па им то не одговара,мало су висе завидни

ОДГОВОРИТЕ
Name

излазак

15.02.2016 20:17

Кад цете висе изаци из Средњег века?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

16.02.2016 07:09

Ре за Босанац Зивио Ноле Краљу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Социјална анархија

16.02.2016 11:25

Срби и Хрвати су два најсличнија народа у Европи. Ноле има и добар део родбине међу Хрватима, али је пре свега људина и добричина. Тенис је спорт. Зар морате у свему да видите политику?

ОДГОВОРИТЕ