Hrvati opet o Noletu... sad malo drugačije!

Nisu svi mediji u Hrvatskoj napali Novaka Đokovića za ponašanje tokom evroligaške utakmice Crvena zvezda Telekom - Cevedita. "Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek", piše Tportal.hr.

Tenis 15.02.2016 | 19:35
Hrvati opet o Noletu... sad malo drugačije!

Novak Đoković je oduvek važio za sportsmena, za momka koji zna i ume da pruži ruku, da čestita, koji zna da se ponaša i koji nikada nije dao izjavu koja bi mogla da se smatra bar iole uvredljivom.

Jasno je da kao svetski teniser broj 1 (već duže vreme) izaziva veliku pažnju svih medija, ali pojedini hrvatski mediji su otišli predaleko (najblaže rečeno), osudivši ga da je učestvovao u "četničkom orgijanju" navijača Crvene zvezde u meču protiv Cedevite u hali "Pionir".

Međutim, ne misle svi u Hrvatskoj tako o njemu, niti svi mediji optužuju Đokovića za "četništvo" i slilčno.

Tportal.hr je u današnjem komentaru stao na stranu Đokovića.

"Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek", naslov je komentara novinara Boruta Šipsa.

Novinar je, navodeći da Cedevita i nije imala velike šanse da trijumfuje u "vrućoj" hali "Pionir", naglasio da su navijači Zvezde bili glasne, ali i da su još jednom pokazali "odanost četničkom pokretu", ocenjujući da je atmosfera bila "navijački moćna, ali civilizacijski skromna".

Ali, za razliku od drugih kolega iz Hrvatske, koji su Đokovića optužili da je bio deo tog "veličanja četništva", čak mu i zamerili da je pevao "Vidovdan"(!?), novinar Tportala.hr ima sasvim drugačije viđenje njegovog ponašanja.

"Gromko je navijao navijački poklič kojom Delije uporno nadglasavaju omraženu himnu Eurolige, skakao na svaku tricu, bodrio košarkaše kluba za koji navija i pjevao pjesmu kojom se prisjećaju da je Kosovo jednom bilo dio njihove zemlje. Sve u svemu, sasvim legitimno... Navijački, ljudski. Ponosan je na svoju zemlju, kao i svi domoljubi kod nas, njih, u Češkoj, Armeniji ili Bangladešu. Internet 'vidi sve' i želim vjerovati da bi njegov eventualni prelazak granice dobrog ukusa, odnosno pjevanje đeneralu i ostalim zločincima bilo tko u dvorani snimio i tako pojačao njima iznimno privlačan mit. Nikakve snimke koja sugerira da je učinio nešto slično nisu objavljene i prema prikazanom - Čovjek je ostao čovjek", piše Borut Šips.

Novinar Tportala.hr podseća na to kakav je Đoković sportista i koliko Hrvatsku poštuje.

"Od svojih početaka smiruje tenzije i dokazuje da je iznad mećave koja razdvaja. Još kao tinejdžer je pred dvoranom ispunjenom srpskom dijasporom rekao da nije Hrvat nego Srbin, ali da je to vrlo slično. Zatim je u vrućoj atmosferi Davis cupa u Splitu svojim dvodnevnim ponašanjem zaslužio pljesak koji je bilo možda i najteže zaslužiti, vratio se lani u Umag iako nije nastupao... Jako dobro zna da je u Hrvatskoj dobivao prve ATP pozivnice, da su mu mnogi Hrvati pomagali kada mu je najviše trebalo i još bolje zna da bi pjevanjem bradatim zločincima na sve to pljunuo. Nije takav tip, barem sam ja već u to godinama sasvim uvjeren, i čak u atmosferi koja bi u Hrvatskoj bila prvorazredna politička tema, pokazao je putokaz prema mirnijim vremenima s manje suza. Vremenima dostojnijima čovjeka", konstatovao je novinar Tportala.hr Borut Šips.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Miki

15.02.2016 18:51

Bravo Nole Tooooooo.

ODGOVORITE
Name

kiza

15.02.2016 18:56

Samo koliko znam braco Hrvati Kosovo i Metohija je jos uvek deo Srbije. Mora da ste se malo za.ebunili

ODGOVORITE
Name

Bosanac

15.02.2016 20:11

Jeste kako nije, isto kao i Kavlobag :P!

Name

prizren

15.02.2016 20:21

Momak jesili ti pismen

Name

Miladin

15.02.2016 18:56

Nije DJOKOVIC SIMUNIC!! Neka svako cisti svoje dvoriste...

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

16.02.2016 11:41

Nije niti će ikada biti. Prvo porediti njih dvojicu je kao porediti nebo i zemlju, drugo Novak Đoković je GOSPODIN za njega, treće on nikada neće biti LJUDINA i HUMANISTA kao što je Novak, četvrto nikada neće biti slavan kao Novak,ima toga još da se nabraja. Zato Puno zdravlja i uspjeha u životu i karijeri.

Name

goran

15.02.2016 20:14

Problem je sto i hrvati nemaju nekog svog djokovica,pa im to ne odgovara,malo su vise zavidni

ODGOVORITE
Name

izlazak

15.02.2016 20:17

Kad cete vise izaci iz Srednjeg veka?

ODGOVORITE
Name

snouden

16.02.2016 07:09

Re za Bosanac Zivio Nole Kralju!!!

ODGOVORITE
Name

Socijalna anarhija

16.02.2016 11:25

Srbi i Hrvati su dva najsličnija naroda u Evropi. Nole ima i dobar deo rodbine među Hrvatima, ali je pre svega ljudina i dobričina. Tenis je sport. Zar morate u svemu da vidite politiku?

ODGOVORITE