Видео - Скандал у Холандији: Намјештена утакмица!

Фудбалски савез Холандије потврдио је да је утакмица првенства играна 2009. године била намештена. Умешан становник Сингапура. Сумњива и утакмица одиграна у хуманитарне сврхе са Сијера Леонеом.

Фудбал 16.02.2016 | 23:00
Видео - Скандал у Холандији: Намјештена утакмица!

Холандију потреса скандал!

Фудбалски савез Холандије потврдио је у понедељак да је утакмица првенства те земље између Виљема и Утрехта играна 2009. године била намештена.

Како се наводи у саопштењу, фудбалер Виљема Ибрахим Каргбо договорио се с једним сингапурским држављанином да његов клуб изгуби.

Према објављеној преписци Каргбоа и Вилсона Раџ Перумала, тај играч и његова два клупска друга ће добити по 25.000 евра, ако њихов тим изгуби са више од два гола разлике. Вијлем је 9. августа 2009. поражен од Утрехта са 1:0.

Истрага о намештању је трајала дуго година, а тужилаштво и Фудбалски савез Холандије коначно су пронашли "опипљив" доказ који доказује да је утакмица између Виљема ИИ и Утрехта била намештена.

Везни фудбалер Ибрахим Каргбо је "сарађивао" са становником Сингапура Вилсоном Раџом Перумалом, а наводно су били умешани и неки Каргоови саиграчи из Виљема, али се за сада не зна о коме се ради.

Исти клуб је такође умешан и у намештање ХУМАНИТАРНЕ утакмице коју су играли са репрезентацијом Сијера Леонеа, али још увек не постоје докази. Такође, истражују се и неки порази од Фејенорда и Ајакса у гостима те сезоне.

Директор ФС Холандије Гајс Де Јонг рекао је да је фудбал у тој земљи "изгубио невиност".

Ибрахим Каргбо је фудбалер из Сијера Леонеа који је највећи део каријере провео у Холандији и Белгији, али је играо и у Турској и Азербејџану, а веч је био у "проблему са законом". Пре две године он је заједно са још 15 спортских радника суспендован из репрезентативног фудбала због намештања утакмица у Купу афричких нација.

Коментари / 0

Оставите коментар