Video - Skandal u Holandiji: Namještena utakmica!

Fudbalski savez Holandije potvrdio je da je utakmica prvenstva igrana 2009. godine bila nameštena. Umešan stanovnik Singapura. Sumnjiva i utakmica odigrana u humanitarne svrhe sa Sijera Leoneom.

Fudbal 16.02.2016 | 23:00
Video - Skandal u Holandiji: Namještena utakmica!

Holandiju potresa skandal!

Fudbalski savez Holandije potvrdio je u ponedeljak da je utakmica prvenstva te zemlje između Viljema i Utrehta igrana 2009. godine bila nameštena.

Kako se navodi u saopštenju, fudbaler Viljema Ibrahim Kargbo dogovorio se s jednim singapurskim državljaninom da njegov klub izgubi.

Prema objavljenoj prepisci Kargboa i Vilsona Radž Perumala, taj igrač i njegova dva klupska druga će dobiti po 25.000 evra, ako njihov tim izgubi sa više od dva gola razlike. Vijlem je 9. avgusta 2009. poražen od Utrehta sa 1:0.

Istraga o nameštanju je trajala dugo godina, a tužilaštvo i Fudbalski savez Holandije konačno su pronašli "opipljiv" dokaz koji dokazuje da je utakmica između Viljema II i Utrehta bila nameštena.

Vezni fudbaler Ibrahim Kargbo je "sarađivao" sa stanovnikom Singapura Vilsonom Radžom Perumalom, a navodno su bili umešani i neki Kargoovi saigrači iz Viljema, ali se za sada ne zna o kome se radi.

Isti klub je takođe umešan i u nameštanje HUMANITARNE utakmice koju su igrali sa reprezentacijom Sijera Leonea, ali još uvek ne postoje dokazi. Takođe, istražuju se i neki porazi od Fejenorda i Ajaksa u gostima te sezone.

Direktor FS Holandije Gajs De Jong rekao je da je fudbal u toj zemlji "izgubio nevinost".

Ibrahim Kargbo je fudbaler iz Sijera Leonea koji je najveći deo karijere proveo u Holandiji i Belgiji, ali je igrao i u Turskoj i Azerbejdžanu, a več je bio u "problemu sa zakonom". Pre dve godine on je zajedno sa još 15 sportskih radnika suspendovan iz reprezentativnog fudbala zbog nameštanja utakmica u Kupu afričkih nacija.

Komentari / 0

Ostavite komentar