Имам изазивао националну мржњу?

Призренско Тужилаштво подигло је оптужницу против имама Ирфана Салихуа из Призрена због сумњи да је починио кривично дјело изазивање раздора и нетрпељивости, те националне, етничке и вјерске мржње.

Србија 15.02.2016 | 20:00
Имам изазивао националну мржњу?

Из Тужилаштва наводе да је Салиху на јавним наступима ширио мржњу, раздор и нетрпељивост између националних, вјерских и етничких група које живе на Косову.

Салиху је ово кривично дјело починио током 2013. године.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

15.02.2016 19:07

Да није дјело које призренско Тужилаштво ставља на душу имаму Ирфану Салиху до сада застарело? Ако није зашто прије судски поступак није покренут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микић

16.02.2016 13:48

ИЗНЕСЕНУ ИСТИНУ коју сада многи читаоци БН имају прилику први пута да чују и прочитају уз Божију помоћ многе читаоце због њихове необавештености и незнања пуно боли. Поједини читаоци по први пут чују праву истину о Генералима Милану Недића, Драгољубу Михаиловићу, четницима и партизанима, Титу и партији и због тога што они немају потребно знање да би правилно разумели свијет у коме живе погрешно СХВАЋАЈУ изнешене истине као личне увреде. Две то говори о зависти која је велика међу СРБима а она припада примитивним људима. Зато ИСТИНА МОЖЕ ДА БОЛИ А НИКАКО ДА ВРЕЂА. Из коментара читалаца пуно се тога може сазнати и јасно видјети од културе и средине из које ПОТИЧЕМО до образовања које имамо. Ако су у питању научни чланци коментара нема или су они малобројни што само потврђује да нас као народ ЗНАЊЕ не интересује већ само ПОЛИТИКАНСТБО, НЕ ИНТЕРРСУЈЕ НАС НАПРЕДАК ВЕЋ ДА СЈЕДУМО У МРАКУ ТАМНОГ ВИАЛЕТА И УЖИВАМО У ТАМИ СВОГА ГРЕХА. УЖИМАО У ТУЂОЈ НЕСРЕЋИ А НЕ СВОЈОЈ СРЕЋИ ИАКО НАС НЕСРЕЋА СУТРА МОЖЕ СРЕСТИ. Појединци имају световно образовање али је очигледно да је кућног и духовног знања у нашем народу све мање. Зато лично на богаља који има једну ногу а друге нема, имамо световно знање али немамо кућно духовно васпитање. Тежња ка ИСТИНИ коју прихватамо и тумачио како нас уши сврбе свуда је присутна а склоност ка увечичавању појединих догађаја који немају ништа заједничко са истином Христовом и правдом Божијом свуда је присутна. Својим радом, начином размишљања и погледом на свијет у коме живимо само потврђујемо Рашковићеву дијагнозу давно донешену да су СРБи све три вјере ЛУД НАРОД! Такви ћемо да останемо све док се не покајемо за грехе своје и не схватимо да је ВЈЕРА ЛИЧНИ ОСЈЕЋАЈ СВСКОГ ЧОВКЕКА. Сваки има право да вјерује или не вјерује али нико нема праву да своју вјеру силим намеће другом као што то раде марксисти, комунисти и екстремни муслимани. Сви смо ми СРБи дјеца једне те исте СЛАВЕНСКЕ МАЈКЕ БОЈКЕ. Иако смо сада љуто посвађани ми такође знамо у миру живјети ако нас неко не свађа са стране. Европа се уједињује а ми Славен се разједињујемо по покрајинама, вјерама и на сваки други начин не због тога што Европа СРБе или Славене воли већ због тог што тајни владари из сенке желе да униште сваки спомен СРБскога имена без разлике на вјеру његову. СВОЈОМ НЕСЛОГОМ И НЕ ПОШТОВАЊЕМ СВОГ СРБСКОГ ПОРЕКЛА И ТУЂИХ МИШЉЕЊА САМИ СТАВЉАМО СЕБИ СВИЛЕН ГАЈТАН ОКО СВОГА ВРАТА!

Name

Ре.Микиц

16.02.2016 19:25

Осим недељног црквеномолитвеног одговора немас ниста конкретно Свестенице

Name

Ре.Микиц

15.02.2016 19:36

Зар ти имас било какав коментар,па и теби треба судити за те исте радње јер код тебе је то уобицајена ствар-изазивање раздора,нетрпељивости,националне,етницке и вјерске мрзње

ОДГОВОРИТЕ
Name

па да

15.02.2016 20:17

Свака цаст на коментару

Name

Ја

16.02.2016 07:44

Микиц зиви у "Америке"! Плацен је да ради сто ради! Уз то и свестеник је!

Name

Михаило Микиц

17.02.2016 12:15

Ста цуте ЛУДИ? Ја само писем писмом којег познајете и говорим СРБским језиком којег разумијете!

Name

МИКИЋУ

16.02.2016 06:40

Ево сви коментаришемо на неки начин,Весели чињеница да имаомо 90 % коментара који су здрави и нормални.Микић све мало,мало па оде у десно.Пуно му је важније да омаловажи и увриједи другог и другачијег него шта ће доручковат.Иначе оставља ружну слику о нормалнним читаоцима БН портала.У мом крају кажу:загуљен и неотесан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

18.02.2016 05:03

У праву сте. Говно када нагазис он само смрди!

Name

Црни

16.02.2016 09:34

Одма у Хаг да се то испита да није и он један од вехабија

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

16.02.2016 17:35

Е мој Салихе о каквој мрзњи прицас када си и ти постао од СРПСКОГ СЈЕМЕНА јадан смири се па видите да гени вуку поцели сте сви да носите браде .

ОДГОВОРИТЕ