Imam izazivao nacionalnu mržnju?

Prizrensko Tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv imama Irfana Salihua iz Prizrena zbog sumnji da je počinio krivično djelo izazivanje razdora i netrpeljivosti, te nacionalne, etničke i vjerske mržnje.

Srbija 15.02.2016 | 20:00
Imam izazivao nacionalnu mržnju?

Iz Tužilaštva navode da je Salihu na javnim nastupima širio mržnju, razdor i netrpeljivost između nacionalnih, vjerskih i etničkih grupa koje žive na Kosovu.

Salihu je ovo krivično djelo počinio tokom 2013. godine.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

15.02.2016 19:07

Да није дјело које призренскo Тужилаштво ставља на душу имаму Ирфану Салиху до сада застарело? Ако није зашто прије судски поступак није покренут?

ODGOVORITE
Name

MИХАИЛО Микић

16.02.2016 13:48

ИЗНЕСЕНУ ИСТИНУ коју сада многи читаоци БН имају прилику први пута да чују и прочитају уз Божију помоћ многе читаоце због њихове необавештености и незнања пуно боли. Поједини читаоци по први пут чују праву истину о Генералима Милану Недића, Драгољубу Михаиловићу, четницима и партизанима, Титу и партији и због тога што они немају потребно знање да би правилно разумели свијет у коме живе погрешно СХВАЋАЈУ изнешене истине као личне увреде. Две то говори о зависти која је велика међу СРБима а она припада примитивним људима. Зато ИСТИНА МОЖЕ ДА БОЛИ А НИКАКО ДА ВРЕЂА. Из коментара читалаца пуно се тога може сазнати и јасно видјети од културе и средине из које ПОТИЧЕМО до образовања које имамо. Ако су у питању научни чланци коментара нема или су они малобројни што само потврђује да нас као народ ЗНАЊЕ не интересује већ само ПОЛИТИКАНСТБО, НЕ ИНТЕРРСУЈЕ НАС НАПРЕДАК ВЕЋ ДА СЈЕДУМО У МРАКУ ТАМНОГ ВИАЛЕТА И УЖИВАМО У ТАМИ СВОГА ГРЕХА. УЖИМАО У ТУЂОЈ НЕСРЕЋИ А НЕ СВОЈОЈ СРЕЋИ ИАКО НАС НЕСРЕЋА СУТРА МОЖЕ СРЕСТИ. Појединци имају световно образовање али је очигледно да је кућног и духовног знања у нашем народу све мање. Зато лично на богаља који има једну ногу а друге нема, имамо световно знање али немамо кућно духовно васпитање. Тежња ка ИСТИНИ коју прихватамо и тумачио како нас уши сврбе свуда је присутна а склоност ка увечичавању појединих догађаја који немају ништа заједничко са истином Христовом и правдом Божијом свуда је присутна. Својим радом, начином размишљања и погледом на свијет у коме живимо само потврђујемо Рашковићеву дијагнозу давно донешену да су СРБи све три вјере ЛУД НАРОД! Такви ћемо да останемо све док се не покајемо за грехе своје и не схватимо да је ВЈЕРА ЛИЧНИ ОСЈЕЋАЈ СВСКОГ ЧОВКЕКА. Сваки има право да вјерује или не вјерује али нико нема праву да своју вјеру силим намеће другом као што то раде марксисти, комунисти и екстремни муслимани. Сви смо ми СРБи дјеца једне те исте СЛАВЕНСКЕ МАЈКЕ БОЈКЕ. Иако смо сада љуто посвађани ми такође знамо у миру живјети ако нас неко не свађа са стране. Европа се уједињује а ми Славен се разједињујемо по покрајинама, вјерама и на сваки други начин не због тога што Европа СРБе или Славене воли већ због тог што тајни владари из сенке желе да униште сваки спомен СРБскога имена без разлике на вјеру његову. СВОЈОМ НЕСЛОГОМ И НЕ ПОШТОВАЊЕМ СВОГ СРБСКОГ ПОРЕКЛА И ТУЂИХ МИШЉЕЊА САМИ СТАВЉАМО СЕБИ СВИЛЕН ГАЈТАН ОКО СВОГА ВРАТА!

Name

Re.Mikic

16.02.2016 19:25

Osim nedeljnog crkvenomolitvenog odgovora nemas nista konkretno Svestenice

Name

Re.Mikic

15.02.2016 19:36

Zar ti imas bilo kakav komentar,pa i tebi treba suditi za te iste radnje jer kod tebe je to uobicajena stvar-izazivanje razdora,netrpeljivosti,nacionalne,etnicke i vjerske mrznje

ODGOVORITE
Name

pa da

15.02.2016 20:17

Svaka cast na komentaru

Name

Ja

16.02.2016 07:44

Mikic zivi u "Amerike"! Placen je da radi sto radi! Uz to i svestenik je!

Name

Mihailo Mikic

17.02.2016 12:15

Sta cute LUDI? Ja samo pisem pismom kojeg poznajete i govorim SRBskim jezikom kojeg razumijete!

Name

MIKIĆU

16.02.2016 06:40

Evo svi komentarišemo na neki način,Veseli činjenica da imaomo 90 % komentara koji su zdravi i normalni.Mikić sve malo,malo pa ode u desno.Puno mu je važnije da omalovaži i uvrijedi drugog i drugačijeg nego šta će doručkovat.Inače ostavlja ružnu sliku o normalnnim čitaocima BN portala.U mom kraju kažu:zaguljen i neotesan.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

18.02.2016 05:03

U pravu ste. Govno kada nagazis on samo smrdi!

Name

Crni

16.02.2016 09:34

Odma u Hag da se to ispita da nije i on jedan od vehabija

ODGOVORITE
Name

ssss

16.02.2016 17:35

E moj Salihe o kakvoj mrznji pricas kada si i ti postao od SRPSKOG SJEMENA jadan smiri se pa vidite da geni vuku poceli ste svi da nosite brade .

ODGOVORITE