Јовановић и Зенит - није готово!

Још постоји могућност да млади дефанзивац црвено-белих оде у Русију. "Саветовао сам га - да си ми син или да сам ти агент, рекао бих ти да идеш", каже Терзић.

Фудбал 16.02.2016 | 21:20
Јовановић и Зенит - није готово!

За разлику од Вукашина Јовановића, генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић поручује да останак младог дефанзивца у Љутице Богдана ове зиме није дефинитиван.

Златни "орлић" разговарао је са Зенитом док је екипа увелико радила на Кипру, у једном тренутку се чинило да је трансфер надомак реализације, али су преговори прошлог викенда стали. Он се потом придружио саиграчима и рекао да се нада да ће у мају славити титулу.

Међутим, Терзић је у разговору за "Спорт нетwорк" открио нове детаље.

"Не бих рекао да је завршена прича око одласка Јовановића у Зенит или да је тај трансфер пропао", почео је причу први оперативац клуба.

"Пре свега прелазни рок у Русији отворен је до 26. фебруара и што се тога тиче, још је све отворено. Као што знате, компанија Гаспром је генерални спонзор и Звезде и Зенита и имамо и моралну обавезу да морамо да им изађемо у сусрет, у случају да Гаспром буде инсистирао на том трансферу. Наравно да са тим треба да буде сагласан и играч, али мислим да је Зенит у овом моменту један од десет највећих клубова на свету. Ако Вукашин оде тамо, не само да ће добро финансијски проћи и он и Звезда, већ ће имати и све услове за успешан наставак каријере", додао је Терзић.

Током претходних преговора, спекулисано је да би Зенит платио Јовановића два милиона евра, уз бонусе, што је Терзић и потврдио.

"Видећемо... Никад не треба рећи никад, ни закуцавати ствари, говорити да је готово, јер Руси и даље показују интересовање за одлазак Јовановића у Зенит, а исто тако не би требало ни рећи да је Јовановић отићи. Он је млад играч, читаву ситуацију гледа из свог угла, не треба заборавити да је он 19-годишњак. Обавио сам разговор са њим, рекао сам му да је он мој син или да сам му ја агент да бих га саветовао да оде", открио је генерални директор црвено-белих.

Ипак, Јовановић је тренутно у Звездином погону и тренер Миодраг Божовић користио га је у суботњој провери против Кубања у везном реду. Стога је јасно да је реална могућност и да ипак остане у матичном клубу.

"На крају, наравно да морају да се све три стране сложе - и Звезда и Зенит и Вукашин Јовановић. Нећемо ништа форсирати, јер Звезда има много комфорнију финансијску ситуацију него у децембру. У великом делу смо је консолидовали, иако је далеко од тога да смо решили све проблеме".

Терзић је у опширном интервјуу најавио да је приоритетни план Звезде да у наредних месец-месец и по измири сва дуговарања према бившим играчима, чиме би скинула са леђа огроман, вишегодишњи проблем за нормалније функционисање, при тренутном минусу од 37 милиона евра.

"Наравно да би нам добро дошао и тај новац од Јовановићеве продаје", додао је Терзић.

Незванично, током претходне рунде преговора, Јовановић је био разочаран тиме што је Црвена звезда на крају одбила, за њега, али и за себе, бољу понуду од Бордоа (2,5 милиона евра + 20 одсто од наредног трансфера, око 300.000 евра годишње за фудбалера) и отворила преговоре са Зенитом, који је нудио такође незванично само 2,5 милиона евра и играчу нудио слабије услове уз предлог да у почетку наступа за "Б" тим.

Звезда се у актуелном прелазном року већ спремала и спремила за Јовановићев одлазак, ангажовањем бразилског штопера Едсона.

Коментари / 0

Оставите коментар