Jovanović i Zenit - nije gotovo!

Još postoji mogućnost da mladi defanzivac crveno-belih ode u Rusiju. "Savetovao sam ga - da si mi sin ili da sam ti agent, rekao bih ti da ideš", kaže Terzić.

Fudbal 16.02.2016 | 21:20
Jovanović i Zenit - nije gotovo!

Za razliku od Vukašina Jovanovića, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručuje da ostanak mladog defanzivca u Ljutice Bogdana ove zime nije definitivan.

Zlatni "orlić" razgovarao je sa Zenitom dok je ekipa uveliko radila na Kipru, u jednom trenutku se činilo da je transfer nadomak realizacije, ali su pregovori prošlog vikenda stali. On se potom pridružio saigračima i rekao da se nada da će u maju slaviti titulu.

Međutim, Terzić je u razgovoru za "Sport network" otkrio nove detalje.

"Ne bih rekao da je završena priča oko odlaska Jovanovića u Zenit ili da je taj transfer propao", počeo je priču prvi operativac kluba.

"Pre svega prelazni rok u Rusiji otvoren je do 26. februara i što se toga tiče, još je sve otvoreno. Kao što znate, kompanija Gasprom je generalni sponzor i Zvezde i Zenita i imamo i moralnu obavezu da moramo da im izađemo u susret, u slučaju da Gasprom bude insistirao na tom transferu. Naravno da sa tim treba da bude saglasan i igrač, ali mislim da je Zenit u ovom momentu jedan od deset najvećih klubova na svetu. Ako Vukašin ode tamo, ne samo da će dobro finansijski proći i on i Zvezda, već će imati i sve uslove za uspešan nastavak karijere", dodao je Terzić.

Tokom prethodnih pregovora, spekulisano je da bi Zenit platio Jovanovića dva miliona evra, uz bonuse, što je Terzić i potvrdio.

"Videćemo... Nikad ne treba reći nikad, ni zakucavati stvari, govoriti da je gotovo, jer Rusi i dalje pokazuju interesovanje za odlazak Jovanovića u Zenit, a isto tako ne bi trebalo ni reći da je Jovanović otići. On je mlad igrač, čitavu situaciju gleda iz svog ugla, ne treba zaboraviti da je on 19-godišnjak. Obavio sam razgovor sa njim, rekao sam mu da je on moj sin ili da sam mu ja agent da bih ga savetovao da ode", otkrio je generalni direktor crveno-belih.

Ipak, Jovanović je trenutno u Zvezdinom pogonu i trener Miodrag Božović koristio ga je u subotnjoj proveri protiv Kubanja u veznom redu. Stoga je jasno da je realna mogućnost i da ipak ostane u matičnom klubu.

"Na kraju, naravno da moraju da se sve tri strane slože - i Zvezda i Zenit i Vukašin Jovanović. Nećemo ništa forsirati, jer Zvezda ima mnogo komforniju finansijsku situaciju nego u decembru. U velikom delu smo je konsolidovali, iako je daleko od toga da smo rešili sve probleme".

Terzić je u opširnom intervjuu najavio da je prioritetni plan Zvezde da u narednih mesec-mesec i po izmiri sva dugovaranja prema bivšim igračima, čime bi skinula sa leđa ogroman, višegodišnji problem za normalnije funkcionisanje, pri trenutnom minusu od 37 miliona evra.

"Naravno da bi nam dobro došao i taj novac od Jovanovićeve prodaje", dodao je Terzić.

Nezvanično, tokom prethodne runde pregovora, Jovanović je bio razočaran time što je Crvena zvezda na kraju odbila, za njega, ali i za sebe, bolju ponudu od Bordoa (2,5 miliona evra + 20 odsto od narednog transfera, oko 300.000 evra godišnje za fudbalera) i otvorila pregovore sa Zenitom, koji je nudio takođe nezvanično samo 2,5 miliona evra i igraču nudio slabije uslove uz predlog da u početku nastupa za "B" tim.

Zvezda se u aktuelnom prelaznom roku već spremala i spremila za Jovanovićev odlazak, angažovanjem brazilskog štopera Edsona.

Komentari / 0

Ostavite komentar