Паркер на корак од Каирата!

Крилног играча Црвене звезде на једногодишњу позајмицу хоће њен летошњи противник у квалификацијама за Лигу Европе.

Фудбал 16.02.2016 | 09:20
Паркер на корак од Каирата!

Џошуа Паркер (25) ових дана ће, највероватније, напустити Црвену звезду.

Генерални директор клуба Звездан Терзић претходно је најавио да ће репрезентативац Антигве и Барбуде отићи на једногодишњу позајмицу у Азију, а како је МОНДУ речено на стадиону "Рајко Митић", Паркер ће наставити каријеру у Казахстану.

У питању је Каират, клуб који је летос елиминисао Звезду на старту квалификација за Лигу Европе и касније дошао на корак од групне фазе (0:1, 2:1 против Бордоа у плеј-оф рунди).

Паркеру је понуђено 20.000 евра "на руке" и годишња плата од 200.000 евра, па ако прихвати понуду, брзо ће се прикључити новим саиграчима на припремама у Белеку (Турска).

"Ако се то реализује, од позајмице ћемо приходовати 50.000 евра, а уколико и после годину дана остане у том клубу, добићемо још 150.000 евра на име обештећења", изјавио је Терзић.

Два клуба већ су сарађивала прошле године, приликом уговора о позајмици центарфора Ђорђа Деспотовића.

Терзић је додао да је на рачун Црвене звезде уплаћена и друга рата од Ливерпула, за трансфер Марка Грујића и да је тај новац пре свега искоришћен за враћање дугова државним фирмама.

"Од друге рате за Грујића смо поплаћали доста дугова, пре свега према државним фирмама за струју, воду, као и порез. Такође, сви наши страни играчи су у потпуности исплаћени, чак су добили фебруарску плату унапред. Следећи задатак је да се у потпуности исплате бивши играчи. Имамо моралну обавезу према њима јер су много пута пролонгирали обавезе, последњи пут у октобру прошле године", објаснио је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар