Parker na korak od Kairata!

Krilnog igrača Crvene zvezde na jednogodišnju pozajmicu hoće njen letošnji protivnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Fudbal 16.02.2016 | 09:20
Parker na korak od Kairata!

Džošua Parker (25) ovih dana će, najverovatnije, napustiti Crvenu zvezdu.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić prethodno je najavio da će reprezentativac Antigve i Barbude otići na jednogodišnju pozajmicu u Aziju, a kako je MONDU rečeno na stadionu "Rajko Mitić", Parker će nastaviti karijeru u Kazahstanu.

U pitanju je Kairat, klub koji je letos eliminisao Zvezdu na startu kvalifikacija za Ligu Evrope i kasnije došao na korak od grupne faze (0:1, 2:1 protiv Bordoa u plej-of rundi).

Parkeru je ponuđeno 20.000 evra "na ruke" i godišnja plata od 200.000 evra, pa ako prihvati ponudu, brzo će se priključiti novim saigračima na pripremama u Beleku (Turska).

"Ako se to realizuje, od pozajmice ćemo prihodovati 50.000 evra, a ukoliko i posle godinu dana ostane u tom klubu, dobićemo još 150.000 evra na ime obeštećenja", izjavio je Terzić.

Dva kluba već su sarađivala prošle godine, prilikom ugovora o pozajmici centarfora Đorđa Despotovića.

Terzić je dodao da je na račun Crvene zvezde uplaćena i druga rata od Liverpula, za transfer Marka Grujića i da je taj novac pre svega iskorišćen za vraćanje dugova državnim firmama.

"Od druge rate za Grujića smo poplaćali dosta dugova, pre svega prema državnim firmama za struju, vodu, kao i porez. Takođe, svi naši strani igrači su u potpunosti isplaćeni, čak su dobili februarsku platu unapred. Sledeći zadatak je da se u potpunosti isplate bivši igrači. Imamo moralnu obavezu prema njima jer su mnogo puta prolongirali obaveze, poslednji put u oktobru prošle godine", objasnio je Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar