Дјеци се болест све чешће враћа!

Поводом Свјетског дана дјеце обољеле од малигних болести у Музеју Републике Српске је организована радионица под називом „За храбра мала срца", на којој су учествовали ученици основних школа из Бањалуке. Број рецидива код дјеце је у порасту, кажу у Удружењу „Искра".

Република Српска 15.02.2016 | 16:21
Дјеци се болест све чешће враћа!

"Дјеца обољела од малигних болести су као и сва друга дјеца која су имала неки тежак период у животу и не треба их одбацивати и избјегавати", каже Љиљана Симурдић, члан Удружења "Искра".

Проблеми у току лијечења су бројни, како за дјецу, тако и за родитеље.

У Музеју Републике Српске одржана је радионица као подршка дјеци која се лијече на Одјељењу дјечије хематоомкологије Клиничког центра Бањалука

Удружење броји 25 дјеце са малигним обољењима, али то није коначан број, јер многа дјеца заврше у другим здравственим центрима ван Републике Српске и БиХ.

Министарство здравља Србије најавило је да ће предложити законско рјешење по којем ће мајке дјеце обољеле од рака за вријеме трајања лијечења дјетета, без обзира на то што су на боловању, примати пун износ плате. Најављено је да би ово могло бити озакоњено до краја године.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

маја

15.02.2016 18:19

Ову идеју треба подрзат.Свака цаст на овом приједлогу.Болесној дјеци оздрављење а министарству здр. остварење.Здрави и весели сви били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

15.02.2016 19:03

У ДЈЕЦИ нашој се продужује живот наш. Зато за дјецу све треба дати. Она су свјетла нада будућности наше и мјесто најбољег улагања нашег!