Djeci se bolest sve češće vraća!

Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti u Muzeju Republike Srpske je organizovana radionica pod nazivom „Za hrabra mala srca", na kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola iz Banjaluke. Broj recidiva kod djece je u porastu, kažu u Udruženju „Iskra".

Republika Srpska 15.02.2016 | 16:21
Djeci se bolest sve češće vraća!

"Djeca oboljela od malignih bolesti su kao i sva druga djeca koja su imala neki težak period u životu i ne treba ih odbacivati i izbjegavati", kaže Ljiljana Simurdić, član Udruženja "Iskra".

Problemi u toku liječenja su brojni, kako za djecu, tako i za roditelje.

U Muzeju Republike Srpske održana je radionica kao podrška djeci koja se liječe na Odjeljenju dječije hematoomkologije Kliničkog centra Banjaluka

Udruženje broji 25 djece sa malignim oboljenjima, ali to nije konačan broj, jer mnoga djeca završe u drugim zdravstvenim centrima van Republike Srpske i BiH.

Ministarstvo zdravlja Srbije najavilo je da će predložiti zakonsko rješenje po kojem će majke djece oboljele od raka za vrijeme trajanja liječenja djeteta, bez obzira na to što su na bolovanju, primati pun iznos plate. Najavljeno je da bi ovo moglo biti ozakonjeno do kraja godine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

maja

15.02.2016 18:19

Ovu ideju treba podrzat.Svaka cast na ovom prijedlogu.Bolesnoj djeci ozdravljenje a ministarstvu zdr. ostvarenje.Zdravi i veseli svi bili.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

15.02.2016 19:03

У ДЈЕЦИ нашој се продужује живот наш. Зато за дјецу све треба дати. Она су свјетла нада будућности наше и мјесто најбољег улагања нашег!