Дураковић у посјети Влади Брчко дистрикта

Начелник Сребренице Ћамил Дураковић посјетио је данас Брчко и с градоначелником Антом Домићем и његовим замјеником Еседом Кадрићем, разговарао о сарадњи ове двије локалне заједнице.

Босна и Херцеговина 15.02.2016 | 15:52
Дураковић у посјети Влади Брчко дистрикта

„Уз захвалност Влади и Скупштини дистрикта за вишегодишњу финансијску подршку Сребреници, размијенили смо и искуства функционисања у нашим мултиетничким срединама, а обострано закључили да простора за тјешње повезивање има, од спорта и културе до привреде, и посебно пољопривреде", рекао је након састанка начелник Дураковић.

Препознајавајући Сребреницу као мјесто гдје је свака финансијска подршка у изградњи инфрастуктуре и других локалних капацитета корак ка помирењу и јачању толеранције међу народима, Влада и Скупштина Брчко дистрикта су овој општини у посљедњих десетак година донирале значајна средства из локалног буџета.

„Та сума је негдје око милион марака, а ове године смо обезбиједили 140.000 колико ће коштати изградња једног кружног тока у Сребреници. Ми помажемо и друге општине, посебно сусједне, а Сребреницу готово сваке године јер су наше мултиетничке заједнице са сличним проблемима и одлучне да граде толеранцију и повјерење међу народима што је и истински допринос изградњи БиХ", нагласио је градоначелник Анто Домић.

Градоначелник Домић је прихватио Дураковићев позив да посјети Сребреницу када ће се, најављено је, на партнерским односима разговарати и о потписивању посебног споразума о сарадњи.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сребреница дистрикт

15.02.2016 16:44

Добар потез

ОДГОВОРИТЕ