Duraković u posjeti Vladi Brčko distrikta

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković posjetio je danas Brčko i s gradonačelnikom Antom Domićem i njegovim zamjenikom Esedom Kadrićem, razgovarao o saradnji ove dvije lokalne zajednice.

Bosna i Hercegovina 15.02.2016 | 15:52
Duraković u posjeti Vladi Brčko distrikta

„Uz zahvalnost Vladi i Skupštini distrikta za višegodišnju finansijsku podršku Srebrenici, razmijenili smo i iskustva funkcionisanja u našim multietničkim sredinama, a obostrano zaključili da prostora za tješnje povezivanje ima, od sporta i kulture do privrede, i posebno poljoprivrede", rekao je nakon sastanka načelnik Duraković.

Prepoznajavajući Srebrenicu kao mjesto gdje je svaka finansijska podrška u izgradnji infrastukture i drugih lokalnih kapaciteta korak ka pomirenju i jačanju tolerancije među narodima, Vlada i Skupština Brčko distrikta su ovoj opštini u posljednjih desetak godina donirale značajna sredstva iz lokalnog budžeta.

„Ta suma je negdje oko milion maraka, a ove godine smo obezbijedili 140.000 koliko će koštati izgradnja jednog kružnog toka u Srebrenici. Mi pomažemo i druge opštine, posebno susjedne, a Srebrenicu gotovo svake godine jer su naše multietničke zajednice sa sličnim problemima i odlučne da grade toleranciju i povjerenje među narodima što je i istinski doprinos izgradnji BiH", naglasio je gradonačelnik Anto Domić.

Gradonačelnik Domić je prihvatio Durakovićev poziv da posjeti Srebrenicu kada će se, najavljeno je, na partnerskim odnosima razgovarati i o potpisivanju posebnog sporazuma o saradnji.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srebrenica distrikt

15.02.2016 16:44

Dobar potez

ODGOVORITE