Петковић: Сантрач је био непоновљив!

Бивши селектор репрезентације Србије и Црне Горе Илија Петковић каже да је Слободан Сантрач иза себе оставио рекорде који неће бити оборени.

Фудбал 16.02.2016 | 10:40
Петковић: Сантрач је био непоновљив!

“Сада ме сви питају, какав је био? Ја им одговарам – непоновљив! Да, једна реч говори много о играчу и човеку какав је био наш Сани. Као играч наређивао је лопти јер она је увек тражила пут до њега, а онда завршавала у мрежи“, рекао је Петковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

“Постигао је невероватно много голова, оставио рекорд на овим просторима који никада нико вероватно неће оборити. Дуго смо играли заједно, у моје и његово време, са Турудијом, Зецом, Лукићем и другим сјајним играчима, ОФК Београд је освајао ’романтиком’ и био велико име у Југославији. Успео је у каријери, остварио се у сваком смислу, имао дивну породицу. Били смо једноставно фамилија, толико година провели заједно. И касније као тренер, селектор, имао је резултате, оставио траг у нашем фудбалу. И када се догоди нешто овако, ја се увек питам: Зашто?“, додао је Петковић.

Саво Милошевић каже да је српски фудбал много изгубио.

“Сани ми је упутио први позив за најбољи национални тим, код њега сам имао срећу да дебитујем. И као човек и као играч много му дугујем јер имао је великог утицаја на моју каријеру, сазревање у репрезентацији. Показао је стрпљење, а увек имао прави савет. И мени, али и многим другим нападачима, био је на неки начин узор због тих силних, невероватних бројки и голова који су га учинили бесмртним. Сани је због свега што је учинио као играч и тренер, једноставно човек за сва времена. Јединствен, непоновљив! Српски фудбал је много изгубио, али његова фудбалска заоставштина, играчка и стручна, говоре да је свима нама била привилегија и част што смо поред себе имали једну такву особу“.

Митар Мркела констатовао је да се Сантрач остварио и као играч и као тренер.

“Имао сам привилегију и част да сарађујем са Санијем управо у ОФК Београду где сам радио као спортски директор, а он је био потпредседник клуба задужен за спортска питања. Велико искуство за мене јер као играч оставио је невероватан траг, а речима је знао да пренесе много тога што би мени користило у послу који сам обављао. Био је непоновљив на терену, са свим тим головима који ће остати недостижан сан за генерације играча, али остварио се и као тренер, односно селектор, јер је тада Југославији подарио одлазак на Светско првенство где је недостајало само мало среће за још бољим пласманом. Сани је током каријере све рекао, остају велика дела великог играча, тренера и човека“.

Коментари / 0

Оставите коментар