Petković: Santrač je bio neponovljiv!

Bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković kaže da je Slobodan Santrač iza sebe ostavio rekorde koji neće biti oboreni.

Fudbal 16.02.2016 | 10:40
Petković: Santrač je bio neponovljiv!

“Sada me svi pitaju, kakav je bio? Ja im odgovaram – neponovljiv! Da, jedna reč govori mnogo o igraču i čoveku kakav je bio naš Sani. Kao igrač naređivao je lopti jer ona je uvek tražila put do njega, a onda završavala u mreži“, rekao je Petković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

“Postigao je neverovatno mnogo golova, ostavio rekord na ovim prostorima koji nikada niko verovatno neće oboriti. Dugo smo igrali zajedno, u moje i njegovo vreme, sa Turudijom, Zecom, Lukićem i drugim sjajnim igračima, OFK Beograd je osvajao ’romantikom’ i bio veliko ime u Jugoslaviji. Uspeo je u karijeri, ostvario se u svakom smislu, imao divnu porodicu. Bili smo jednostavno familija, toliko godina proveli zajedno. I kasnije kao trener, selektor, imao je rezultate, ostavio trag u našem fudbalu. I kada se dogodi nešto ovako, ja se uvek pitam: Zašto?“, dodao je Petković.

Savo Milošević kaže da je srpski fudbal mnogo izgubio.

“Sani mi je uputio prvi poziv za najbolji nacionalni tim, kod njega sam imao sreću da debitujem. I kao čovek i kao igrač mnogo mu dugujem jer imao je velikog uticaja na moju karijeru, sazrevanje u reprezentaciji. Pokazao je strpljenje, a uvek imao pravi savet. I meni, ali i mnogim drugim napadačima, bio je na neki način uzor zbog tih silnih, neverovatnih brojki i golova koji su ga učinili besmrtnim. Sani je zbog svega što je učinio kao igrač i trener, jednostavno čovek za sva vremena. Jedinstven, neponovljiv! Srpski fudbal je mnogo izgubio, ali njegova fudbalska zaostavština, igračka i stručna, govore da je svima nama bila privilegija i čast što smo pored sebe imali jednu takvu osobu“.

Mitar Mrkela konstatovao je da se Santrač ostvario i kao igrač i kao trener.

“Imao sam privilegiju i čast da sarađujem sa Sanijem upravo u OFK Beogradu gde sam radio kao sportski direktor, a on je bio potpredsednik kluba zadužen za sportska pitanja. Veliko iskustvo za mene jer kao igrač ostavio je neverovatan trag, a rečima je znao da prenese mnogo toga što bi meni koristilo u poslu koji sam obavljao. Bio je neponovljiv na terenu, sa svim tim golovima koji će ostati nedostižan san za generacije igrača, ali ostvario se i kao trener, odnosno selektor, jer je tada Jugoslaviji podario odlazak na Svetsko prvenstvo gde je nedostajalo samo malo sreće za još boljim plasmanom. Sani je tokom karijere sve rekao, ostaju velika dela velikog igrača, trenera i čoveka“.

Komentari / 0

Ostavite komentar