Сутра комеморација генерала Толимира

Комеморација поводом смрти генерала Здравка Толимира биће одражана сутра у Бањалуци, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Република Српска 15.02.2016 | 13:00
Сутра комеморација генерала Толимира

Комеморација ће бити одржана у малој вијећници Културног центра Бански двор са почетком у 11.00 часова.

Генерал Војске Републике Српске у пензији Здравко Толимир преминуо је у понедјељак, 8. фебруара, у Хагу.

Он је у априлу прошле године у Хашком трибуналу осуђен на доживотну робију због злочина над муслиманима из Сребренице у љето 1995. године.

Толимир је током рата био помоћник за обавјештајно-безбједносне послове команданта Војске Републике Српске Ратка Младића.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Луди Милојко

15.02.2016 12:15

Невезано за ову вијест захвалио би се свима на БН-у сто су ми уљепсали и јутро и дан сто на поцетној страни невидјех ни једну слику додика.Како ми је јутро било лијепо уз јутрању кафицу и цитање вијести без да видим његову слику,немозе се описати које задовољство и смиреност.Тако исто сад кад погледа да га нема на насловним темама бас ми око срца лијепо.Надам се да ми неце веце покварити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментар

15.02.2016 13:39

Код мене изазивају супротан ефекат, постаје ми све симпатичнији како га нападају муслимани и странци а сам сам једном завршио у полицији зато што сам отргао заставу од једног црвеног пионира. У грдној сам дилеми да можда не ради неке ствари добро за Републику Српску док га српски непријатељи тако нападају? Ај ти сад буди паметан...

Name

мозак

15.02.2016 13:42

Слажем се Милојко са тобом , стим што бих додао да и људи одговорни за срамоћење нашег народа било у рату или миру не бих требали заузимати ударна мјеста , довољна је и агенцијска вијест да је неко умро .

Name

Михаило Микић

15.02.2016 14:26

Својом смрћу у зидинама ХАШКЕ тамнице Генерал Толимир се ОСЛИБОДИО за вечита времена својих СРБа за које се борио до последњег уздаха а који су свог Јунака Генерала Толимира у знак своје захвалности Хагу предали. Такав народ нема будућности, а теби Генерале нека је вјечни помен међу нама живима и вијечни божански мир у нашој Светој Небеској СРБији. Бог да ти душу прости и слава ти и хвала за све добро које у животу своме учини за спасењу нашег угрожених СРБства. Породици, његовим храбрим Војницима, Пријатељима, Саборима и СРБским РОДОЉУБИМА наше искрено саучешће!

Name

Ста цес

15.02.2016 14:28

Није да га не би било него сви с којима се друзио по Бијељини и Бањалуцу су у творза ил бјезе од истог па нема висе с ким ни кафу да попије. Вуциц заузет ни он неце да наидје а Зељка је задњи пут имала било ста паметно да казе јос прије 2 папка. Нема га нидје у изолацији је а не иде му се у СИПУ на кафу а тамо би вољели да процаскају с њим о лови коју је малко прао преко Павловицеве банке перацице

Name

свестеник

15.02.2016 13:24

Цастан цовјек. Вјецнаја памјат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЗДРАВ ЂЕНЕРАЛУ

15.02.2016 13:31

НАПОКОН ЈЕ НАШАО МИР, НЕК МУ ЈЕ ВЈЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ас

15.02.2016 13:40

Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити. Почивај у миру генерале, и хвала ти за све што си учинио да српски народ остане и опстане на овим подручијима.

ОДГОВОРИТЕ