Sutra komemoracija generala Tolimira

Komemoracija povodom smrti generala Zdravka Tolimira biće odražana sutra u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Republika Srpska 15.02.2016 | 13:00
Sutra komemoracija generala Tolimira

Komemoracija će biti održana u maloj vijećnici Kulturnog centra Banski dvor sa početkom u 11.00 časova.

General Vojske Republike Srpske u penziji Zdravko Tolimir preminuo je u ponedjeljak, 8. februara, u Hagu.

On je u aprilu prošle godine u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu robiju zbog zločina nad muslimanima iz Srebrenice u ljeto 1995. godine.

Tolimir je tokom rata bio pomoćnik za obavještajno-bezbjednosne poslove komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ludi Milojko

15.02.2016 12:15

Nevezano za ovu vijest zahvalio bi se svima na BN-u sto su mi uljepsali i jutro i dan sto na pocetnoj strani nevidjeh ni jednu sliku dodika.Kako mi je jutro bilo lijepo uz jutranju kaficu i citanje vijesti bez da vidim njegovu sliku,nemoze se opisati koje zadovoljstvo i smirenost.Tako isto sad kad pogleda da ga nema na naslovnim temama bas mi oko srca lijepo.Nadam se da mi nece vece pokvariti.

ODGOVORITE
Name

komentar

15.02.2016 13:39

Kod mene izazivaju suprotan efekat, postaje mi sve simpatičniji kako ga napadaju muslimani i stranci a sam sam jednom završio u policiji zato što sam otrgao zastavu od jednog crvenog pionira. U grdnoj sam dilemi da možda ne radi neke stvari dobro za Republiku Srpsku dok ga srpski neprijatelji tako napadaju? Aj ti sad budi pametan...

Name

mozak

15.02.2016 13:42

Slažem se Milojko sa tobom , stim što bih dodao da i ljudi odgovorni za sramoćenje našeg naroda bilo u ratu ili miru ne bih trebali zauzimati udarna mjesta , dovoljna je i agencijska vijest da je neko umro .

Name

Михаило Микић

15.02.2016 14:26

Својом смрћу у зидинама ХАШКЕ тамнице Генерал Толимир се ОСЛИБОДИО за вечита времена својих СРБа за које се борио до последњег уздаха а који су свог Јунака Генерала Толимира у знак своје захвалности Хагу предали. Такав народ нема будућности, а теби Генерале нека је вјечни помен међу нама живима и вијечни божански мир у нашој Светој Небеској СРБији. Бог да ти душу прости и слава ти и хвала за све добро које у животу своме учини за спасењу нашег угрожених СРБства. Породици, његовим храбрим Војницима, Пријатељима, Саборима и СРБским РОДОЉУБИМА наше искрено саучешће!

Name

Sta ces

15.02.2016 14:28

Nije da ga ne bi bilo nego svi s kojima se druzio po Bijeljini i Banjalucu su u tvorza il bjeze od istog pa nema vise s kim ni kafu da popije. Vucic zauzet ni on nece da naidje a Zeljka je zadnji put imala bilo sta pametno da kaze jos prije 2 papka. Nema ga nidje u izolaciji je a ne ide mu se u SIPU na kafu a tamo bi voljeli da procaskaju s njim o lovi koju je malko prao preko Pavloviceve banke peracice

Name

svestenik

15.02.2016 13:24

Castan covjek. Vjecnaja pamjat!

ODGOVORITE
Name

POZDRAV ĐENERALU

15.02.2016 13:31

NAPOKON JE NAŠAO MIR, NEK MU JE VJEČNA SLAVA I HVALA.

ODGOVORITE
Name

as

15.02.2016 13:40

Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi. Počivaj u miru generale, i hvala ti za sve što si učinio da srpski narod ostane i opstane na ovim područijima.

ODGOVORITE