Санкт Петербург: Титула за Винчи; Ротердам: Трофеј Клижану!

Италијанска тенисерка Роберта Винчи освојила је турнир у Санкт Петербургу, пошто је у финалу победила 11. тенисерку света Белинду Бенчић у два сета, 6:4, 6:3. Мартин Клижан освојио је титулу на турниру из Серије 500 у Ротердаму, пошто је у финалу савладао Гаела Монфиса са 6:7 (1-7), 6:3, 6:1.

Тенис 15.02.2016 | 15:00
Санкт Петербург: Титула за Винчи; Ротердам: Трофеј Клижану!

Винчи, 16. тенисерка света, је тако освојила своју 10. WТА титулу и прекинула низ од четири пораза у финалима турнира.

То је њен први трофеј у синглу још од 2013. године. Италијанка је победила за сат и 16 минута, а током меча је четири пута одузела сервис 18-годишњој Швајцаркињи, која је направила два брејка.

Упркос поразу у финалу, Бенчић ће први пут у каријери ући међу 10 најбољих тенисерки на WТА листи.

Мартин Клижан освојио је титулу на турниру из Серије 500 у Ротердаму, пошто је у финалу савладао Гаела Монфиса са 6:7 (1-7), 6:3, 6:1.

Словак је на спектакуларан начин освојио трофеј – у четвртфиналу са Баутистом Агутом спасао је пет меч лопти, затим је спасао још три у полуфиналу са Мауом, а и сада се вратио после сета заостатка.

“Не могу да верујем да се ово догодило, био ми је сан да будем на нивоу свих тих невеорватних играча. Сваког дана играо сам мечеве од три сата и једино што сам могао да урадим јесте да се борим. Ово је најбољи резултат у мојој досадашњој каријери, поносан сам“, казао је 26-годишњи момак рођен у Братислави.

У првом сету финала Клижан је пропустио шест брејк лопти и на крају је попустио у тај брејку, али то га није обесхрабрило и освојио је други сет захваљујући брејку у осмом гему после Монфисове дупле грешке.

У одлучујућем сету Клижан је био супериоран, у првих пет гемова изгубио је само шест поена и лако је дошао до највећег трофеја у каријери.

Претходно је Словак освојио три титуле из Серије 250, а за четврту победу у свом четвртом финалу биће награђен са 363.400 евра. Осим тога, Клижан би у понедељак на новој АТП листи требало да скочи за 16 места и да постане 27. играч планете, три места слабије од његовог најбољег пласмана.

Са друге стране, Монфис је наставио са лошим играма у дуелима за трофеј – има пет титула, али и чак 18 изгубљених финала.

Коментари / 0

Оставите коментар