Sankt Peterburg: Titula za Vinči; Roterdam: Trofej Kližanu!

Italijanska teniserka Roberta Vinči osvojila je turnir u Sankt Peterburgu, pošto je u finalu pobedila 11. teniserku sveta Belindu Benčić u dva seta, 6:4, 6:3. Martin Kližan osvojio je titulu na turniru iz Serije 500 u Roterdamu, pošto je u finalu savladao Gaela Monfisa sa 6:7 (1-7), 6:3, 6:1.

Tenis 15.02.2016 | 15:00
Sankt Peterburg: Titula za Vinči; Roterdam: Trofej Kližanu!

Vinči, 16. teniserka sveta, je tako osvojila svoju 10. WTA titulu i prekinula niz od četiri poraza u finalima turnira.

To je njen prvi trofej u singlu još od 2013. godine. Italijanka je pobedila za sat i 16 minuta, a tokom meča je četiri puta oduzela servis 18-godišnjoj Švajcarkinji, koja je napravila dva brejka.

Uprkos porazu u finalu, Benčić će prvi put u karijeri ući među 10 najboljih teniserki na WTA listi.

Martin Kližan osvojio je titulu na turniru iz Serije 500 u Roterdamu, pošto je u finalu savladao Gaela Monfisa sa 6:7 (1-7), 6:3, 6:1.

Slovak je na spektakularan način osvojio trofej – u četvrtfinalu sa Bautistom Agutom spasao je pet meč lopti, zatim je spasao još tri u polufinalu sa Mauom, a i sada se vratio posle seta zaostatka.

“Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo, bio mi je san da budem na nivou svih tih neveorvatnih igrača. Svakog dana igrao sam mečeve od tri sata i jedino što sam mogao da uradim jeste da se borim. Ovo je najbolji rezultat u mojoj dosadašnjoj karijeri, ponosan sam“, kazao je 26-godišnji momak rođen u Bratislavi.

U prvom setu finala Kližan je propustio šest brejk lopti i na kraju je popustio u taj brejku, ali to ga nije obeshrabrilo i osvojio je drugi set zahvaljujući brejku u osmom gemu posle Monfisove duple greške.

U odlučujućem setu Kližan je bio superioran, u prvih pet gemova izgubio je samo šest poena i lako je došao do najvećeg trofeja u karijeri.

Prethodno je Slovak osvojio tri titule iz Serije 250, a za četvrtu pobedu u svom četvrtom finalu biće nagrađen sa 363.400 evra. Osim toga, Kližan bi u ponedeljak na novoj ATP listi trebalo da skoči za 16 mesta i da postane 27. igrač planete, tri mesta slabije od njegovog najboljeg plasmana.

Sa druge strane, Monfis je nastavio sa lošim igrama u duelima za trofej – ima pet titula, ali i čak 18 izgubljenih finala.

Komentari / 0

Ostavite komentar