Вучић нема апсолутно поверење у СПС

Премијер и лидер СНС Александар Вучић изјавио је да не би био изненађен ни да СПС одлучи да се уједини са опозицијом.

Србија 15.02.2016 | 12:20
Вучић нема апсолутно поверење у СПС

Он је додао да у ту партију, чланицу владајуће коалилције, нема апсолутно поверење.

"Право СПС је да ради оно за шта мисли да је за њих најбоље, али немам апсолутно поверење и било би неприродно да га имам после 2008. године и многих других ствари које сам у претходном периоду доживео. Не би ме изненадило ни да желе да остану с нама ни да оду с другима", казао је Вучић у интервјуу за недељн издање дневника "Ало".

Он је оценио и да је резултат предстојећих ванредних парламентарних избора веома неизвестан.

"Направио сам безброј грешака, али сам се увек борио, радио, чини ми се и доносио храбре и тешке одлуке и били смо веома посвећени борби за интересе Србије. Мислим да већина људи то види и да зато можемо да се достојно супротставимо нашој политичкој конкуренцији. А изборни резултат је веома, веома неизвестан и ниједног секунда не мислим да су избори на било који начин решени", рекао је премијер.

Вучић је оценио и да је ужасно тешко победити на изборима после тешких мера које спроводи и ужасне кампање неистина и сталних притисака којима је изложен, али да је релаксиран, јер је "веома поносан на посао који је обављен".

Председник владе је поновио да је 24. април реалан термин за одржавање избора, али да тај датум зависи од других органа и институција.

Упитан да ли би Хашки трибунал изрицањем пресуде лидеру Српске радикалне странке (СРС) Војиславу Шешељу могао да закомпликује предизборну ситуацију у Србији, Вучић је одговорио да то раде све време.

"Чудни су критеријуми и понашање Трибунала, плашим се да иза тога понекад више стоји политика него право, али то је све што могу да кажем, а да останем у оквирима дозвољеног дипломатског и пристојног понашања", казао је Вучић.

Вучић је додао и да не жели нити је икада имао амбиције да буде председник Србије.

Он је изјавио да је његова обавеза и да може да разговара са свим странкама у Србији, да поштује рад сваког од њих, али сматра да одређене идеје или не могу да се спроведу у овом тренутку или да не би биле најбоље за Србију.

Вучић је рекао и да ће садашња влада остати упамћена по кључним реформским потезима.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадикалНО

15.02.2016 11:08

Хвалите ме моја лепа уста... Овај лик је једини човек који ради у Србији. Тешко нама са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

15.02.2016 11:32

Овај ко стаљин све у сибир

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

15.02.2016 11:33

НИКО ЊЕМУ НИЈЕ БИТАН ОСИМ ДОДИКА. ОН МУ ЈЕ СВЕ А НЕЗНА КАКО ЦЕ ГА ПРОДАТИ ПРВЕ ПРИЛИКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

15.02.2016 12:10

Хашки трибунал му је сада окосница кампање. Привредни раст Србије је потрошио у прошлој.

ОДГОВОРИТЕ