Vučić nema apsolutno poverenje u SPS

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi bio iznenađen ni da SPS odluči da se ujedini sa opozicijom.

Srbija 15.02.2016 | 12:20
Vučić nema apsolutno poverenje u SPS

On je dodao da u tu partiju, članicu vladajuće koalilcije, nema apsolutno poverenje.

"Pravo SPS je da radi ono za šta misli da je za njih najbolje, ali nemam apsolutno poverenje i bilo bi neprirodno da ga imam posle 2008. godine i mnogih drugih stvari koje sam u prethodnom periodu doživeo. Ne bi me iznenadilo ni da žele da ostanu s nama ni da odu s drugima", kazao je Vučić u intervjuu za nedeljn izdanje dnevnika "Alo".

On je ocenio i da je rezultat predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora veoma neizvestan.

"Napravio sam bezbroj grešaka, ali sam se uvek borio, radio, čini mi se i donosio hrabre i teške odluke i bili smo veoma posvećeni borbi za interese Srbije. Mislim da većina ljudi to vidi i da zato možemo da se dostojno suprotstavimo našoj političkoj konkurenciji. A izborni rezultat je veoma, veoma neizvestan i nijednog sekunda ne mislim da su izbori na bilo koji način rešeni", rekao je premijer.

Vučić je ocenio i da je užasno teško pobediti na izborima posle teških mera koje sprovodi i užasne kampanje neistina i stalnih pritisaka kojima je izložen, ali da je relaksiran, jer je "veoma ponosan na posao koji je obavljen".

Predsednik vlade je ponovio da je 24. april realan termin za održavanje izbora, ali da taj datum zavisi od drugih organa i institucija.

Upitan da li bi Haški tribunal izricanjem presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju mogao da zakomplikuje predizbornu situaciju u Srbiji, Vučić je odgovorio da to rade sve vreme.

"Čudni su kriterijumi i ponašanje Tribunala, plašim se da iza toga ponekad više stoji politika nego pravo, ali to je sve što mogu da kažem, a da ostanem u okvirima dozvoljenog diplomatskog i pristojnog ponašanja", kazao je Vučić.

Vučić je dodao i da ne želi niti je ikada imao ambicije da bude predsednik Srbije.

On je izjavio da je njegova obaveza i da može da razgovara sa svim strankama u Srbiji, da poštuje rad svakog od njih, ali smatra da određene ideje ili ne mogu da se sprovedu u ovom trenutku ili da ne bi bile najbolje za Srbiju.

Vučić je rekao i da će sadašnja vlada ostati upamćena po ključnim reformskim potezima.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

15.02.2016 12:08

Hvalite me moja lepa usta... Ovaj lik je jedini čovek koji radi u Srbiji. Teško nama sa njima.

ODGOVORITE
Name

Kumic

15.02.2016 12:32

Ovaj ko staljin sve u sibir

ODGOVORITE
Name

borac RS

15.02.2016 12:33

NIKO NJEMU NIJE BITAN OSIM DODIKA. ON MU JE SVE A NEZNA KAKO CE GA PRODATI PRVE PRILIKE.

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha

15.02.2016 13:10

Haški tribunal mu je sada okosnica kampanje. Privredni rast Srbije je potrošio u prošloj.

ODGOVORITE