Грчки новац завршио у Александровцу

"Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања", наводи се у саопштењу те странке.

Република Српска 15.02.2016 | 09:00
Грчки новац завршио у Александровцу

АФЕРА „Седамдесет седам“
„Стање у болници Касиндо срамота за Српску“

Болница Касиндо, Источно Сарајево налази се у изузетно тешкој ситуацији и њен опстанак је доведен у питање.

Најодговорнији за овакво тешко стање у овој установи су бивши министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић за којег се с правом може рећи да је „гробар здравственог система у Српској“, Влада РС и комплетно ресорно мимистарство.

У протеклих 10 година грађани Источног Сарајева су се наслушали бројних обећања у вези са изградњом нове болнице, нагледали узалуд бачених пара и неоправданих пројеката, а сва та обећања још никад нису реализована.

Са сваким новим обећањем, болница Касиндо је сваке наредне године бивала у све тежој позицији.

Губитак Болнице је премашио 40 милиона КМ, касни се са исплатама плата и доприноса за раднике, касни се са исплатама према добављачима, а само су штрајкови редовни у овој здравственој установи.

Објекти у којем функционише болница Касиндо су у катастрофалном стању. Услови у којима ради особље и лијече се пацијенти су најблаже речено нехумани и срамни за 21. вијек!

Најбољи љекари одлазе због неадекватних услова и недостатка основних средстава за рад, а грађани су принуђени да траже лијечење и спас у другим здраственим установама.

Посљедњи ревизорски извјештај са негативним мишљењем констатује бројне пропусте у пословању, финансијама и организацији рада.

Подсјећамо јавност да је Градски одбор ПДП Источно Сарајево још 26. јуна 2011. године организовао мирне протесте испред Болнице Касиндол како би указао на тешко стање у овој установи и тражио од Владе Републике Српске нађе средства за изградњу нове болнице јер је то минимум што се може урадити за љекаре и становништво овог краја. До данас се то није десило.

Подсјећамо и да је грчка Влада донирала новац за изградњу болнице Касиндо, али су и та средства завршила негдје друго. Колико је познато, умјесто за изградњу болнице овај новац је искориштен за изградњу спортске дворане у Александровцу.

Информативна служба ПДП-а

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

постено

15.02.2016 07:49

Сад би требало Грцку владу обавјестити да трази поврат донације посто нису утросена за ста су добијена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.02.2016 07:52

Морају Игор и Кеа да имају забаву, ко шиша болницу. А приликом набрајања гробара здравственог система РС не заборавите Кљајчина, Станетића, Томаша, Богданића...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

15.02.2016 08:22

МИСЛИМ ДА СЕ ТАКО ПАРЕ НЕ ДАЈУ ОЛАКО, ВАЉДА ГРЧКА ВЛАДАQ ИМА УВИД О УТРОСКУ ТОГ НОВЦА. А ЕВО ПРИЛИКЕ ОД ОЗБИЉНЕ СТРАНКЕ ДА ИМ ПОСАЉЕ УПИТ ДАЛИ СУ УПОЗНАТИ О АДЕКВАТНОМ УТОСКУ ДОНАЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

15.02.2016 09:05

Нема су ту ста питати. То уопсте није тајна. То је јавна ствар да је Додик у свом првом мандату преусмјерио паре од донације за изградњу спортске дворане у Лактасима. Тако је и купио идуце изборе. То је његова политика. Узима све сто мозе од осталих дјелова Српске и гура у бањалуцку регију. Тамо је највисе гласаца и тако и побједјује на изборима... Зато се тај крај једино и развија. Саберите колико је пара дато бањалуцком клиницком центру за вријеме Додикове владавине, да су само 10 %од те суме одвојили за Истоцно Сарајево сада би у Касиндолу стајала гланц нова болница.

Name

дудо

15.02.2016 08:46

Није мој Бајо такав, јес да он воли паре,ал' ...ја њега волим....

ОДГОВОРИТЕ
Name

касиндол

15.02.2016 10:24

Господо из ПДП ја као обицни грађанин знам све сто ви писете. То је свима познато само није познато ста це те ви урадит кад дођете на власт или ста сте урадили или намјеравате урадит као изврсна власт на нивоу БиХ. Крајње струцно и професионално би било да нам казете из којих средстава це те ви изградити болницу , на који нацин мислите обезбедити опрему , како задрзати кадрове , гдје и на који нацин оспособити кадрове да буду струцни другим ријецима који је вас пројекат. Лицемјерно је тразити од Владе да изгради болницу а у исто вријеме оптузујете владу за дуг од 500 милиона у здравству. Болнице , ауто путеве и остале ифраструктурне радове свака дрзава финансира из кредита. На који нацин ви мислите да то урадите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

15.02.2016 11:00

Па ста Ви мислите одакле тај дуг? Ко је тај сто мозе унапријед дефинисати кораке како и ста,ако је десет година тотални аутократизам на дјелу, ко има увид у стварно стање ствари у РС, кад је толико афера испливало и само се нагадјати мозе ста су све овакви на власти могли урадити, погледајте на Фронталу ста је са Литванцима у Биб, Бирцу, русима у Рафинерији, колико је стете у три пропале банке коју морамо намирити,ми градјани...прво промјене да се види гдје смо, ревизија опстег стања, зато у демократији имате изборе сваких пар година, да не добијете ово сто ми имамо...промјена власти је ревизија стања у дрзави...

Name

ре

15.02.2016 11:46

Ко је рекао да ће се градити. Полако са гређењем, док ми дођемо на власт па ћемо одлучити шта ћемо градити и гдје.Корак по корак, прво на власт па све остало.

Name

ВИТО КОРЛЕОНЕ

15.02.2016 10:48

ХИРОВИ СУ ХИРОВИ,А НАРОД НЕК СЕ СНАЛАЗИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

15.02.2016 11:32

Ако се заклиње у Бога и СПЦ како да се ово оправда? Шта каже владика Григорије на ово?

ОДГОВОРИТЕ