Grčki novac završio u Aleksandrovcu

"Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Očekujemo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja", navodi se u saopštenju te stranke.

Republika Srpska 15.02.2016 | 09:00
Grčki novac završio u Aleksandrovcu

AFERA „Sedamdeset sedam“
„Stanje u bolnici Kasindo sramota za Srpsku“

Bolnica Kasindo, Istočno Sarajevo nalazi se u izuzetno teškoj situaciji i njen opstanak je doveden u pitanje.

Najodgovorniji za ovakvo teško stanje u ovoj ustanovi su bivši ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić za kojeg se s pravom može reći da je „grobar zdravstvenog sistema u Srpskoj“, Vlada RS i kompletno resorno mimistarstvo.

U proteklih 10 godina građani Istočnog Sarajeva su se naslušali brojnih obećanja u vezi sa izgradnjom nove bolnice, nagledali uzalud bačenih para i neopravdanih projekata, a sva ta obećanja još nikad nisu realizovana.

Sa svakim novim obećanjem, bolnica Kasindo je svake naredne godine bivala u sve težoj poziciji.

Gubitak Bolnice je premašio 40 miliona KM, kasni se sa isplatama plata i doprinosa za radnike, kasni se sa isplatama prema dobavljačima, a samo su štrajkovi redovni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Objekti u kojem funkcioniše bolnica Kasindo su u katastrofalnom stanju. Uslovi u kojima radi osoblje i liječe se pacijenti su najblaže rečeno nehumani i sramni za 21. vijek!

Najbolji ljekari odlaze zbog neadekvatnih uslova i nedostatka osnovnih sredstava za rad, a građani su prinuđeni da traže liječenje i spas u drugim zdrastvenim ustanovama.

Posljednji revizorski izvještaj sa negativnim mišljenjem konstatuje brojne propuste u poslovanju, finansijama i organizaciji rada.

Podsjećamo javnost da je Gradski odbor PDP Istočno Sarajevo još 26. juna 2011. godine organizovao mirne proteste ispred Bolnice Kasindol kako bi ukazao na teško stanje u ovoj ustanovi i tražio od Vlade Republike Srpske nađe sredstva za izgradnju nove bolnice jer je to minimum što se može uraditi za ljekare i stanovništvo ovog kraja. Do danas se to nije desilo.

Podsjećamo i da je grčka Vlada donirala novac za izgradnju bolnice Kasindo, ali su i ta sredstva završila negdje drugo. Koliko je poznato, umjesto za izgradnju bolnice ovaj novac je iskorišten za izgradnju sportske dvorane u Aleksandrovcu.

Informativna služba PDP-a

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

posteno

15.02.2016 07:49

Sad bi trebalo Grcku vladu obavjestiti da trazi povrat donacije posto nisu utrosena za sta su dobijena.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.02.2016 07:52

Moraju Igor i Kea da imaju zabavu, ko šiša bolnicu. A prilikom nabrajanja grobara zdravstvenog sistema RS ne zaboravite Kljajčina, Stanetića, Tomaša, Bogdanića...

ODGOVORITE
Name

VUK

15.02.2016 08:22

MISLIM DA SE TAKO PARE NE DAJU OLAKO, VALJDA GRČKA VLADAQ IMA UVID O UTROSKU TOG NOVCA. A EVO PRILIKE OD OZBILJNE STRANKE DA IM POSALJE UPIT DALI SU UPOZNATI O ADEKVATNOM UTOSKU DONACIJE.

ODGOVORITE
Name

Rs

15.02.2016 09:05

Nema su tu sta pitati. To uopste nije tajna. To je javna stvar da je Dodik u svom prvom mandatu preusmjerio pare od donacije za izgradnju sportske dvorane u Laktasima. Tako je i kupio iduce izbore. To je njegova politika. Uzima sve sto moze od ostalih djelova Srpske i gura u banjalucku regiju. Tamo je najvise glasaca i tako i pobjedjuje na izborima... Zato se taj kraj jedino i razvija. Saberite koliko je para dato banjaluckom klinickom centru za vrijeme Dodikove vladavine, da su samo 10 %od te sume odvojili za Istocno Sarajevo sada bi u Kasindolu stajala glanc nova bolnica.

Name

dudo

15.02.2016 08:46

Nije moj Bajo takav, jes da on voli pare,al' ...ja njega volim....

ODGOVORITE
Name

kasindol

15.02.2016 10:24

Gospodo iz PDP ja kao obicni građanin znam sve sto vi pisete. To je svima poznato samo nije poznato sta ce te vi uradit kad dođete na vlast ili sta ste uradili ili namjeravate uradit kao izvrsna vlast na nivou BiH. Krajnje strucno i profesionalno bi bilo da nam kazete iz kojih sredstava ce te vi izgraditi bolnicu , na koji nacin mislite obezbediti opremu , kako zadrzati kadrove , gdje i na koji nacin osposobiti kadrove da budu strucni drugim rijecima koji je vas projekat. Licemjerno je traziti od Vlade da izgradi bolnicu a u isto vrijeme optuzujete vladu za dug od 500 miliona u zdravstvu. Bolnice , auto puteve i ostale ifrastrukturne radove svaka drzava finansira iz kredita. Na koji nacin vi mislite da to uradite.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

15.02.2016 11:00

Pa sta Vi mislite odakle taj dug? Ko je taj sto moze unaprijed definisati korake kako i sta,ako je deset godina totalni autokratizam na djelu, ko ima uvid u stvarno stanje stvari u RS, kad je toliko afera isplivalo i samo se nagadjati moze sta su sve ovakvi na vlasti mogli uraditi, pogledajte na Frontalu sta je sa Litvancima u Bib, Bircu, rusima u Rafineriji, koliko je stete u tri propale banke koju moramo namiriti,mi gradjani...prvo promjene da se vidi gdje smo, revizija opsteg stanja, zato u demokratiji imate izbore svakih par godina, da ne dobijete ovo sto mi imamo...promjena vlasti je revizija stanja u drzavi...

Name

re

15.02.2016 11:46

Ko je rekao da će se graditi. Polako sa gređenjem, dok mi dođemo na vlast pa ćemo odlučiti šta ćemo graditi i gdje.Korak po korak, prvo na vlast pa sve ostalo.

Name

VITO KORLEONE

15.02.2016 10:48

HIROVI SU HIROVI,A NAROD NEK SE SNALAZI

ODGOVORITE
Name

Pitam se

15.02.2016 11:32

Ako se zaklinje u Boga i SPC kako da se ovo opravda? Šta kaže vladika Grigorije na ovo?

ODGOVORITE