"Бићемо приморани затворити границе"

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић поручио је да ће Србија бити приморана да затвори границу ако то учине Аустрија и друге земље на мигрантској балканској рути.

Србија 14.02.2016 | 20:02
"Бићемо приморани затворити границе"

"Даљи кораци Србије првенствено ће зависити од потеза земаља које су на западно-балканској рути", рекао је Дачић.Он је подсјетио да је кроз Србију, која је имала фер и конструктиван приступ овом питању, до сада прошло 600.000 миграната.

"Нас забрињава то што ЕУ нема јединствену политику и став шта даље радити. И разне појединачне мере држава нас доводе у тешку ситуацију", рекао је Дачић за "Дојче веле".

Дачић је напоменуо да би Аустрија, као што је најавио шеф дипломатије те земље Себастијан Курц, могла да ограничи број миграната до квоте од 37.500 људи.

"Морамо да видимо шта Аустрија намерава да учини, да ли ће затворити своју границу, а онда касније, да видимо да ли ће то учинити Словенија и Хрватска. Онда би и Србија била принуђена да једноставно затвори границе јер немамо могућности да толики број људи остане овде", истакао је Дачић.

Коментари / 0

Оставите коментар