"Bićemo primorani zatvoriti granice"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da će Srbija biti primorana da zatvori granicu ako to učine Austrija i druge zemlje na migrantskoj balkanskoj ruti.

Srbija 14.02.2016 | 20:02
"Bićemo primorani zatvoriti granice"

"Dalji koraci Srbije prvenstveno će zavisiti od poteza zemalja koje su na zapadno-balkanskoj ruti", rekao je Dačić.On je podsjetio da je kroz Srbiju, koja je imala fer i konstruktivan pristup ovom pitanju, do sada prošlo 600.000 migranata.

"Nas zabrinjava to što EU nema jedinstvenu politiku i stav šta dalje raditi. I razne pojedinačne mere država nas dovode u tešku situaciju", rekao je Dačić za "Dojče vele".

Dačić je napomenuo da bi Austrija, kao što je najavio šef diplomatije te zemlje Sebastijan Kurc, mogla da ograniči broj migranata do kvote od 37.500 ljudi.

"Moramo da vidimo šta Austrija namerava da učini, da li će zatvoriti svoju granicu, a onda kasnije, da vidimo da li će to učiniti Slovenija i Hrvatska. Onda bi i Srbija bila prinuđena da jednostavno zatvori granice jer nemamo mogućnosti da toliki broj ljudi ostane ovde", istakao je Dačić.

Komentari / 0

Ostavite komentar