Раднику нису дали потврду о примањима

Да су парадокси у друштву БиХ редовна појава показује примјер из Грачанице, гдје једна компанија не жели да изда потврду о просјечној плати за свог радника због садржаја те потврде.

Босна и Херцеговина 14.02.2016 | 11:40
Раднику нису дали потврду о примањима

Како пише Клиx, ово није први пут да се оваква ситуација догађа у компанији "Феринг", јер се исто догодило и прошле године.

Несиб Шестан води се као радник наведене компаније, иако већ годинама не ради, нити прима плату.

Када је Несиб прије неколико дана отишао у управу компаније да тражи потврду о просјечним “примањима” у посљедња три мјесеца, како би његов син могао да конкурише за стипендију, одговорили су му како не може добити потврду, јер је прошле године издату потврду објавио у медијима, пише Клиx.

Компанија Феринг је прошле године Несибу Шестану издала потврду о просјечној плати, на којој је писало “нема плате”.

Руководству компаније је засметало што је јавност сазнала за предметну потврду, због чега су ове године одбили да издају било какву потврду.

Несиб већ годинама, иако се води као запослен, не ради, нити има било каквих примања, а и његов радни статус је недефинисан.

Потврда о просјечним примањима на крају је добијена Пореској управи у Грачаници.

Компанија Феринг је некадашњи гигант у области металопрераде, а између осталог познати су по производњи грађевинских и индустријских дизалица. Данас та компанија не послује најбоље, уз бројне дугове и раднике који се воде само на папиру, али у суштини не раде.

Постоји и колективна тужба радника, али и пресуда из 2013. године у којој је Суд у Грачаници пресудио у корист радника и која до данас није извршена.

(БН/Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сноуден

14.02.2016 11:54

Ста је ту цудно мајке ти кад су све инспекције које врсе контролне дјелстности корумпиране до срзи и нико никад од тих инспектора није позван на одговорност или је процесуиран .

ОДГОВОРИТЕ