ЕП - Срби: 4. мјесто подвиг као титула!

Селектор футсал репрезентације Аца Ковачевић рекао је да је четврто место на Европском првенству у Београду подвиг раван освајању титуле. Голман футсал репрезентације Србије Миодраг Аксентијевић оценио је да је четврто место на првенству Европе велики успех.

Фудбал 14.02.2016 | 08:40
ЕП - Срби: 4. мјесто подвиг као титула!

Србија није успела да освоји прву медаљу на шампионатима, пошто је у борби за бронзу у „Арени Београд“ поражена од дебитанта Казахстана са 5:2.

„Очекивали смо да можемо да направимо нови подвиг, али то се није десило. Тешка утакмица против Русије направила је да имамо мало свежине за дуел са Казахстаном. Нисмо искористили шансе, док смо примили два гола какве не би смели . Било је тешко да се вратимо, посебно што играју са летећим голманом, што раде најбоље на свету“, изјавио је Ковачевић.

Ковачевић је изразио задовољство што су српски футсалери побрали симпатије целе земље и да ће им то бити подстрек за будућност.

„Момци су се борили, али нажалост смо изгубили. За мене је пласман у полуфинале као да смо најбољи на турниру. Прича се пуно о футсалу, напунили смо Арену пет пута, много деце је на трибинама и то је огромна ствар за овај спорт. За нас је успех пласман на било које такмичење, а камоли бити међу четири. Најважније је да смо изврсили промоцију футсала на највиши начин“, јасан је био селектор.

Ковачевић је као један од разлога пораза окарактерисао умор играча, а посебно повреду Младена Коцића.

„Коцића смо два дана водили по лекарима на разне терапије. Могао је озбиљније да се повреди, али је на своју одговорност желео да игра. У нормалним околностима не би могао да игра. Други разлог је први примљен гол, што је против Казахстана изузетно незгодно јер ’провоцирају’ голманом. Нешто би требало да се мења и онемогући такав начин играња“, нагласио је Ковачевић.

Селектор Казахстана Бразилац Какау нагласио је да је поносан на своје изабранике после освајања бронзе.

„Честитао бих репрезентацији Србије и људима који су дошли да испрате меч. Вечерас је била сјајна утакмица, али моји играчи су хероји. Поносан сам на њих, дали су све од себе, а били смо одлични у оба правца. Освајао сам титуле првака Европе као играч и тренер са Каиратом, али ова медаља је најважнија за мене“, поручио је Какау.

Голман футсал репрезентације Србије Миодраг Аксентијевић оценио је да је четврто место на првенству Европе велики успех.

Аксентијевић је, такође додао да сноси део кривице за пораз од Казахстана са 5:2 у утакмици за бронзу.

„Испуњен је један сан, али се одмах родио други. Мало су медији и нација кривци, можда и ми, јер смо поверовали да смо бољи него што јесмо. Стварали смо чуда на турниру, мислио сам да је полуфинале успех, али када играте за медаљу не можете да кажете “нећу да се пењем на постоље, већ ћу да гледам три екипе како славе. Желели смо бронзу, али нисмо успели“, рекао је Аксентијевић, који је једини изашао пред новинаре, док су његови саиграчи отишли нешто раније на финале између Шпаније и Русије.

Сјајни голман преузео је одговорност за пораз од Казахстана у борби за треће место 5:2, признавши да је могао да реагује код прва два примљена гола.

„Да смо први дали гол можда би било другачије, имали смо прилике. Гол који сам примио била је лоша реакција, десило се тако, човек мора да буде искрен, а не само да се хвали победама. Сносим одговорност за два гола, али више од овога нисам могао. Дао сам максимум, уложио целог себе, али људска особина је да се човек троши, без обзира на жељу и срце“, искрен је био Аксентијевић.

Аксентијевић је додао да је дао све од себе на мечу са Казахстаном, али да је умор учинио своје.

„Нисам пружио више, нити сам могао више. Поносан сам шта смо све урадили, уписали смо пласман на Светско првенство, полуфинале.. Био бих срећан да неки нови клинци освајају злато“, навео је он.

Као један од најискуснијих, Аксентијевић је понудио да, уколико има права замена, да га замени међу стативама.

„Био бих пресрећан да се јаве млади момци, преузму одговорност и буду носиоци. Ако будем у репрезентацији даћу све од себе да помогнем. Једна утакмица не значи да ли си лош или одличан голман, тако да се окрећемо изазовима. Ако нови момци могу да изнесу меч бићу им највећа подршка“, нагласио је голман Србије.

Аксентијевић истиче да би пласман на Светско првенство био круна његове репрезентативне каријере, уочи дуела са Португалијом у баражу.

„Срби нису познати по томе да се сломе после пораза. Морамо да се дигнемо и будемо Феникс екипа. То би можда била круна каријере јер после тога не бих имао неких ствари које бих желео да остварим“, закључио је Аксентијевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гомез

14.02.2016 11:05

Слабо слабо тотално танка игра Србије

ОДГОВОРИТЕ