EP - Srbi: 4. mjesto podvig kao titula!

Selektor futsal reprezentacije Aca Kovačević rekao je da je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu podvig ravan osvajanju titule. Golman futsal reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević ocenio je da je četvrto mesto na prvenstvu Evrope veliki uspeh.

Fudbal 14.02.2016 | 08:40
EP - Srbi: 4. mjesto podvig kao titula!

Srbija nije uspela da osvoji prvu medalju na šampionatima, pošto je u borbi za bronzu u „Areni Beograd“ poražena od debitanta Kazahstana sa 5:2.

„Očekivali smo da možemo da napravimo novi podvig, ali to se nije desilo. Teška utakmica protiv Rusije napravila je da imamo malo svežine za duel sa Kazahstanom. Nismo iskoristili šanse, dok smo primili dva gola kakve ne bi smeli . Bilo je teško da se vratimo, posebno što igraju sa letećim golmanom, što rade najbolje na svetu“, izjavio je Kovačević.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo što su srpski futsaleri pobrali simpatije cele zemlje i da će im to biti podstrek za budućnost.

„Momci su se borili, ali nažalost smo izgubili. Za mene je plasman u polufinale kao da smo najbolji na turniru. Priča se puno o futsalu, napunili smo Arenu pet puta, mnogo dece je na tribinama i to je ogromna stvar za ovaj sport. Za nas je uspeh plasman na bilo koje takmičenje, a kamoli biti među četiri. Najvažnije je da smo izvrsili promociju futsala na najviši način“, jasan je bio selektor.

Kovačević je kao jedan od razloga poraza okarakterisao umor igrača, a posebno povredu Mladena Kocića.

„Kocića smo dva dana vodili po lekarima na razne terapije. Mogao je ozbiljnije da se povredi, ali je na svoju odgovornost želeo da igra. U normalnim okolnostima ne bi mogao da igra. Drugi razlog je prvi primljen gol, što je protiv Kazahstana izuzetno nezgodno jer ’provociraju’ golmanom. Nešto bi trebalo da se menja i onemogući takav način igranja“, naglasio je Kovačević.

Selektor Kazahstana Brazilac Kakau naglasio je da je ponosan na svoje izabranike posle osvajanja bronze.

„Čestitao bih reprezentaciji Srbije i ljudima koji su došli da isprate meč. Večeras je bila sjajna utakmica, ali moji igrači su heroji. Ponosan sam na njih, dali su sve od sebe, a bili smo odlični u oba pravca. Osvajao sam titule prvaka Evrope kao igrač i trener sa Kairatom, ali ova medalja je najvažnija za mene“, poručio je Kakau.

Golman futsal reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević ocenio je da je četvrto mesto na prvenstvu Evrope veliki uspeh.

Aksentijević je, takođe dodao da snosi deo krivice za poraz od Kazahstana sa 5:2 u utakmici za bronzu.

„Ispunjen je jedan san, ali se odmah rodio drugi. Malo su mediji i nacija krivci, možda i mi, jer smo poverovali da smo bolji nego što jesmo. Stvarali smo čuda na turniru, mislio sam da je polufinale uspeh, ali kada igrate za medalju ne možete da kažete “neću da se penjem na postolje, već ću da gledam tri ekipe kako slave. Želeli smo bronzu, ali nismo uspeli“, rekao je Aksentijević, koji je jedini izašao pred novinare, dok su njegovi saigrači otišli nešto ranije na finale između Španije i Rusije.

Sjajni golman preuzeo je odgovornost za poraz od Kazahstana u borbi za treće mesto 5:2, priznavši da je mogao da reaguje kod prva dva primljena gola.

„Da smo prvi dali gol možda bi bilo drugačije, imali smo prilike. Gol koji sam primio bila je loša reakcija, desilo se tako, čovek mora da bude iskren, a ne samo da se hvali pobedama. Snosim odgovornost za dva gola, ali više od ovoga nisam mogao. Dao sam maksimum, uložio celog sebe, ali ljudska osobina je da se čovek troši, bez obzira na želju i srce“, iskren je bio Aksentijević.

Aksentijević je dodao da je dao sve od sebe na meču sa Kazahstanom, ali da je umor učinio svoje.

„Nisam pružio više, niti sam mogao više. Ponosan sam šta smo sve uradili, upisali smo plasman na Svetsko prvenstvo, polufinale.. Bio bih srećan da neki novi klinci osvajaju zlato“, naveo je on.

Kao jedan od najiskusnijih, Aksentijević je ponudio da, ukoliko ima prava zamena, da ga zameni među stativama.

„Bio bih presrećan da se jave mladi momci, preuzmu odgovornost i budu nosioci. Ako budem u reprezentaciji daću sve od sebe da pomognem. Jedna utakmica ne znači da li si loš ili odličan golman, tako da se okrećemo izazovima. Ako novi momci mogu da iznesu meč biću im najveća podrška“, naglasio je golman Srbije.

Aksentijević ističe da bi plasman na Svetsko prvenstvo bio kruna njegove reprezentativne karijere, uoči duela sa Portugalijom u baražu.

„Srbi nisu poznati po tome da se slome posle poraza. Moramo da se dignemo i budemo Feniks ekipa. To bi možda bila kruna karijere jer posle toga ne bih imao nekih stvari koje bih želeo da ostvarim“, zaključio je Aksentijević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gomez

14.02.2016 11:05

Slabo slabo totalno tanka igra Srbije

ODGOVORITE