Превц најдаље летео у Викерсунду!

Словеначки ски скакач Петер Превц победио је на другим летовима који су у оквиру Светског купа одржани у норвешком Викерсунду.

Остали спортови 14.02.2016 | 09:00
Превц најдаље летео у Викерсунду!

После четвртог места у петак, Превц је до десетог тријумфа ове сезоне дошао укупним скором од 457,6 бодова, односно летовима од 238,5 и 230 метара.

Друго место, са више од 15 бодова мање, заузео је домаћи такмичар Јохан Андре Форфанг, док је трећи био Роберт Крањец, победник првих летова у Викерсунду.

Другог дана такмичења у Викерсунду, Превц је био убедљиво најбољи, а чак га ни јак ветар није спречио да оствари убедљив тријумф. После прве рунде пратио га је Норвежанин Кенет Гангнес, док је трећи био Штефан Крафт из Аустрије.

У другој серији, Крањец је скочио 226,5 метара и избио на чело после шестог места у другој, да би га надмашио Форфанг, а Крафт и Гангнес подбацили. На крају је Превц показао своју супериорност и уписао јубиларни тријумф у овогодишњем издању елитног такмичења.

Гангнес је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Немца Зеверина Фројнда, Крафта и Норијакија Касаија из Јапана. Прву десеторицу комплетирали су Аустријанац Михаел Хајбек и домаћи такмичари Данијел Андре Танде и Андреас Стјернен.

Прев на првој позицији у Светском купу сада има 1.474 бода, испред Фројнда са 952 и Гангнеса који је сакупио 900.

Такмичење у Викерсунду завршава се у недељу новим летовима у оквиру Светског купа.

Коментари / 0

Оставите коментар