НАТО није распламсао хладни рат

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг данас је одбацио наводе руског премијера Дмитрија Медведева да је Алијанса поново распламсала "хладни рат".

Свијет 13.02.2016 | 19:37
НАТО није распламсао хладни рат

Столтенберг је за агенцију АП рекао да сви потези које предузима НАТО представљају директан одговор на руске потезе.

„НАТО не тражи конфронтацију и не желимо нови 'хладни рат', али морамо да одговоримо на нагомилавање руских војних снага, чему свједочимо посљедњих неколико година“, рекао је први човјек Сјеверноатлантске алијансе.

НАТО у посљедње вријеме изводи више војних маневара у земљама које граниче са Русијом, у којима, такође, стационира своје мултинационалне снаге и опрему, а Алијанса је основала снаге за брзу реакцију.

Столтенберг је, међутим, указао на то да НАТО наставља политички дијалог с Русијом и додао да је са шефом руске дипломатије јуче разговарао о могућности одржавања састанка Вијећа за сарадњу НАТО и Русије.

Медведев је данас у Минхену на безбједносној конференцији оцијенио да су односи Русије и НАТО склизнули у нови "хладни рат".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма ја

13.02.2016 21:46

Ма ја ви сте дусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

13.02.2016 22:55

Од пада Берлинског зида тј уједињења Њемацке договорено је да нема сирења НАТОА на исток.Колико је познато Русија је остала у оквиру тадасњих граница,а ви?Требало је јос да поставите базу на Криму тј Русима под прозор и све бо било ОК.Да не набрајамо даље васе апетите и зле намјере.

ОДГОВОРИТЕ