Група Ел Шабаб је преузела одговорност

Побуњеници џихадистичке сомалске групе Ел Шабаб преузели су одговорност за експлозију која је направила рупу у трупу сомалског авиона, а који је успео безбедно да спусти српски пилот Владимир Водопивец.

Свијет 13.02.2016 | 17:15
Група Ел Шабаб је преузела одговорност

У саопштењу Ел Шабаба се наводи да је та џихадистичка организација извела напад у знак одмазде за злочине које је починила "коалиција западњачких крсташа и њихових обавештајних агенција над муслиманима Сомалије", пренео је Ројтерс.

У авиону сомалског превозника "Дало ерлајнс" се 2. фебруара догодио инцидент, кад је убрзо после полетања из Могадиша дошло до експлозије, у којој је погинуо један човек, а на трупу авиона је направљена рупа.

Српски пилот Владимир Водопивец је окренуо летелицу натраг ка Могадишу и успешно извео принудно слетање.

Званичници обавештајне агенције Сомалије објавили су недавно снимак на ком се види да је једном од путника дат лаптоп у ком је наводно била скривена бомба.

Национална обавештајна и безбедносна агенција (НИСА) навела је да снимак камере за надзор открива да су двојица мушкараца дала лаптоп осумњиченом бомбашу.

"Истрага и даље траје, а досад је ухапшено 15 људи. Резултати прелиминарне истраге показују да је бомба била у лаптопу који је унео један од путника", изјавио је за агенцију АФП неименовани безбедносни званичник.

Сомалски министар саобраћаја и авијације, Али Ахмед Џамак, јуче је потврдио да је експлозија бомбе била разлог што је авион у уторак морао да принудно слети у Могадиш.

Према његовим речима, потврђено је да је дошло до експлозије бомбе у авиону и да је постојала намера да сви у авиони буду убијени.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хе хе

13.02.2016 16:19

Зај.бали су се јер нису сконтали да пилотира Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

13.02.2016 21:43

Не могу они са Србином њега Бог цува!!!