Борац за права: `Ајде да убијемо Ким Уна

Посланик јужнокорејског парламента из редова владајуће странке Саенури позвао је председницу те државе да наложи ликвидацију лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна, тврдећи да ће га само смрт спречити да не користи нуклеарно оружје.

Свијет 13.02.2016 | 16:43
Борац за права: `Ајде да убијемо Ким Уна

"Сви би били срећни кад би Ким Џонг Ун био уклоњен", изјавио је посланик Ха Тае-кеунг у интервјуу локалној радио станици YТН.

Ха, бивши борац за људска права који је постао посланик, тврди да званични Сеул има четири до пет година да убије Кима пре него што он покрене нуклеарни рат.

Тај посланик је навео да би председница државе Парк Геун Хје требало отворено да изнесе намеру да Ким Џонг ун буде убијен и да затражи међународну подршку за тај план.

Он је навео да би то било слично ономе што се догодило покојном ирачком преседнику Садаму Хусеину, који је свргнут са власти током америчке инвазије, заробљен, изведен пред ирачки суд и осуђен на смрт.

"Ким Џонг-ун је криминалац. Решавати се криминалаца је добар потез и не представља кршење међународних закона", истакао је Ха.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

еx

14.02.2016 14:48

Онда кад би се не дај боже то догодило ,рекли би да су га убили СРБИ у СРЕБРЕНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ