Borac za prava: `Ajde da ubijemo Kim Una

Poslanik južnokorejskog parlamenta iz redova vladajuće stranke Saenuri pozvao je predsednicu te države da naloži likvidaciju lidera Severne Koreje Kim Džong Una, tvrdeći da će ga samo smrt sprečiti da ne koristi nuklearno oružje.

Svijet 13.02.2016 | 16:43
Borac za prava: `Ajde da ubijemo Kim Una

"Svi bi bili srećni kad bi Kim Džong Un bio uklonjen", izjavio je poslanik Ha Tae-keung u intervjuu lokalnoj radio stanici YTN.

Ha, bivši borac za ljudska prava koji je postao poslanik, tvrdi da zvanični Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima pre nego što on pokrene nuklearni rat.

Taj poslanik je naveo da bi predsednica države Park Geun Hje trebalo otvoreno da iznese nameru da Kim DŽong un bude ubijen i da zatraži međunarodnu podršku za taj plan.

On je naveo da bi to bilo slično onome što se dogodilo pokojnom iračkom presedniku Sadamu Huseinu, koji je svrgnut sa vlasti tokom američke invazije, zarobljen, izveden pred irački sud i osuđen na smrt.

"Kim Džong-un je kriminalac. Rešavati se kriminalaca je dobar potez i ne predstavlja kršenje međunarodnih zakona", istakao je Ha.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ex

14.02.2016 15:48

Onda kad bi se ne daj bože to dogodilo ,rekli bi da su ga ubili SRBI u SREBRENICI.

ODGOVORITE