Човић: Без нервозе, лиценце не постоје!

Председник Црвене звезде говорио је о будућности овог клуба у Евролиги. Клубовима из региона поручује да нема разлога за нервозу.

Кошарка 14.02.2016 | 17:00
Човић: Без нервозе, лиценце не постоје!

Први човек кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком Небојша Човић говорио је о медијским спекулацијама да је Црвена звезда већ обезбедила такозвану "А лиценцу" за наредну сезону Евролиге.

На шта су бурно реаговали из Будућности, првопласираног тима АБА Лиге...

"Више не постоји ни А ни Б лиценца, већ уговор попут оног који је потписало 11 клубова или специјална позивница. Звезда је дугогодишњи поуздан партнер Евролиге у свим сегментима: од такмичарског до финансијске транспарентности, која је најбоља у овом делу Европе", казао је Човић за дневни лист “Информер”.

Како он каже, нема разлога за бригу ни у његовом клубу, а такође не би требало да буде нервозе ни код других клубова из региона.

“Испуњавамо све стандарде Евролиге. Зато Звезда нема разлога за било какву нервозу, коју видим код неких других клубова из региона", казао је он.

Црвена звезда је у четвртак остварила победу над Цедевитом, што је била четврта победе овог тима "на пола" ТОП16 фазе, па је сасвим нормално да се разговара о томе да ли је близу, и колико, пласман у четвртфинале.

"Напредујемо као клуб, у сваком смислу. Победа против Цедевите у онаквом амбијенту и пред онаквим спортским величинама и звездашима довољно говори да наши навијачи препознају шта радимо у Европи ове сезоне", казао је Човић.

Каже да читава Европа зна шта је Црвена звезда и какве навијаче има.

"Велике европске утакмице о којима прича цела Европа за нас су постале стандард. Већ до сада смо у Евролиги урадили више него прошле сезоне, а како ће бити даље, видећемо. Идемо утакмицу по утакмицу, без оптерећења и еуфорије".

ЕФЕС
Због тога што ће "Арена" и београдски "Пионир" бити заузети на дан када је заказан дуел са Ефесом, Црвена звезда тражи резервно решење, а како каже Човић још увек није донета дефинитивна одлука.

Коментари / 0

Оставите коментар