Čović: Bez nervoze, licence ne postoje!

Predsednik Crvene zvezde govorio je o budućnosti ovog kluba u Evroligi. Klubovima iz regiona poručuje da nema razloga za nervozu.

Košarka 14.02.2016 | 17:00
Čović: Bez nervoze, licence ne postoje!

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović govorio je o medijskim spekulacijama da je Crvena zvezda već obezbedila takozvanu "A licencu" za narednu sezonu Evrolige.

Na šta su burno reagovali iz Budućnosti, prvoplasiranog tima ABA Lige...

"Više ne postoji ni A ni B licenca, već ugovor poput onog koji je potpisalo 11 klubova ili specijalna pozivnica. Zvezda je dugogodišnji pouzdan partner Evrolige u svim segmentima: od takmičarskog do finansijske transparentnosti, koja je najbolja u ovom delu Evrope", kazao je Čović za dnevni list “Informer”.

Kako on kaže, nema razloga za brigu ni u njegovom klubu, a takođe ne bi trebalo da bude nervoze ni kod drugih klubova iz regiona.

“Ispunjavamo sve standarde Evrolige. Zato Zvezda nema razloga za bilo kakvu nervozu, koju vidim kod nekih drugih klubova iz regiona", kazao je on.

Crvena zvezda je u četvrtak ostvarila pobedu nad Cedevitom, što je bila četvrta pobede ovog tima "na pola" TOP16 faze, pa je sasvim normalno da se razgovara o tome da li je blizu, i koliko, plasman u četvrtfinale.

"Napredujemo kao klub, u svakom smislu. Pobeda protiv Cedevite u onakvom ambijentu i pred onakvim sportskim veličinama i zvezdašima dovoljno govori da naši navijači prepoznaju šta radimo u Evropi ove sezone", kazao je Čović.

Kaže da čitava Evropa zna šta je Crvena zvezda i kakve navijače ima.

"Velike evropske utakmice o kojima priča cela Evropa za nas su postale standard. Već do sada smo u Evroligi uradili više nego prošle sezone, a kako će biti dalje, videćemo. Idemo utakmicu po utakmicu, bez opterećenja i euforije".

EFES
Zbog toga što će "Arena" i beogradski "Pionir" biti zauzeti na dan kada je zakazan duel sa Efesom, Crvena zvezda traži rezervno rešenje, a kako kaže Čović još uvek nije doneta definitivna odluka.

Komentari / 0

Ostavite komentar