УНС оптужио Информер за сексизам

Удружење новинара Србије (УНС) осудило је увредљив тон којим је дневни лист Информер писао о новинарки и уредници Радио-телевизије Србије Оливери Ковачевић. УНС је те нападе оценио као недопустиве и назвао их новим примером сексизма.

Србија 13.02.2016 | 21:55
УНС оптужио Информер за сексизам

Информер је у данашњем издању објавио текст под насловом "Жута Оља у сукобу интереса" са наднасловом "Да ли је Боркова жена независна новинарка" у којем се упућује на то да је емисија Оливере Ковачевић "Да Можда Не" производ политичких амбиција њеног наводног партнера.

УНС у саопштењу упозорава да је свођење рада угледне професионалне новинарке на детаљ из њеног личног живота нови пример сексизма и посебан вид дискриминације.

"Приступ Информера своди жену на избор партнера и тиме негира и саму могућност професионалног идентитета припадница женског рода. Такав реакционарни напад на права жена у Србији заслужује оштру јавну осуду", наводи се у саопштењу.

УНС је позвао и повереницу за равноправност Бранкицу Јанковић да се овим поводом огласи и да јасно каже "да ли стварне или измишљене емоције према неком мушкарцу могу саме по себи представљати основ сукоба интереса за једну жену".

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

***

13.02.2016 12:51

Ако би хтјео реци птаво, ста мозе зена не мозе дјаво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

13.02.2016 13:24

Зар то смеце неко цита?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

14.02.2016 10:10

Извртање цињеница. Критику упуцену на адресу једне подле новинарке тумаце као напад на све новинаре, или се јос неки препознасе у упуценој критици

ОДГОВОРИТЕ