UNS optužio Informer za seksizam

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uvredljiv ton kojim je dnevni list Informer pisao o novinarki i urednici Radio-televizije Srbije Oliveri Kovačević. UNS je te napade ocenio kao nedopustive i nazvao ih novim primerom seksizma.

Srbija 13.02.2016 | 21:55
UNS optužio Informer za seksizam

Informer je u današnjem izdanju objavio tekst pod naslovom "Žuta Olja u sukobu interesa" sa nadnaslovom "Da li je Borkova žena nezavisna novinarka" u kojem se upućuje na to da je emisija Olivere Kovačević "Da Možda Ne" proizvod političkih ambicija njenog navodnog partnera.

UNS u saopštenju upozorava da je svođenje rada ugledne profesionalne novinarke na detalj iz njenog ličnog života novi primer seksizma i poseban vid diskriminacije.

"Pristup Informera svodi ženu na izbor partnera i time negira i samu mogućnost profesionalnog identiteta pripadnica ženskog roda. Takav reakcionarni napad na prava žena u Srbiji zaslužuje oštru javnu osudu", navodi se u saopštenju.

UNS je pozvao i poverenicu za ravnopravnost Brankicu Janković da se ovim povodom oglasi i da jasno kaže "da li stvarne ili izmišljene emocije prema nekom muškarcu mogu same po sebi predstavljati osnov sukoba interesa za jednu ženu".

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

***

13.02.2016 12:51

Ako bi htjeo reci ptavo, sta moze zena ne moze djavo...

ODGOVORITE
Name

Kiklop

13.02.2016 13:24

Zar to smece neko cita?

ODGOVORITE
Name

Ostoja

14.02.2016 10:10

Izvrtanje cinjenica. Kritiku upucenu na adresu jedne podle novinarke tumace kao napad na sve novinare, ili se jos neki prepoznase u upucenoj kritici

ODGOVORITE