Хашки трибунал хоће да дестабилизује владу

Министар Небојша Стефановић каже да је понашање Хашког трибунала неодговорно и да се иза тога крије покушај слабљења позиције Србије и дестабилизације владе.

Србија 13.02.2016 | 12:00
Хашки трибунал хоће да дестабилизује владу

Министар полиције је, гостујући на телевизији Пинк, рекао да Трибунал из дана у дана покушава да отежа позицију Србије, али да није реч ни о једном појединцу нити конкретној пресуди.

"Они хоће да направе једну слабију владу, у којој Вучић неће моћи да има потпуну слободу да доноси одлуке, већ ће му требати један, два или три партнера, који ће онда вратити Србију у неку прошлост", истакао је министар, оценивши да је то суштина онога што се сада дешава у Хагу.

Стефановић је рекао да одређени кругови и у региону и у свету не могу да опросте Србији то што је у последње две године побољшала свој положај на међународној сцени и што води суверену политику, што није увела санкције Руској Федерацији и што Србија и Вучић нису ничија марионета.

Министар је, коментаришући јучерашње саопштење Хашког трибунала да је Здравко Толимир умро природном смрћу, рекао да у то није нико сумњао, али да је питање зашто је до тога дошло и подсетио да је Србија пре четири месеца тражила да он буде пуштен на слободу да се лечи.

Стефановић је оценио и да су стандарди Хашког трибунала потпуно различити.

"Управо због таквог понашања Хашког трибунала покушавају да на неки начин дестабилизују Србију. Нема дилеме, не ради се овде ни о једном појединцу, ни о Шешељу, већ о покушају дестабилизације владе", истакао је он.

Како је додао, они покушавају "да имају Србију која је слабија, која неће имати тако добру преговарачку позицију у дијалогу са Приштином и која неће моћи да води самосталну политику".

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

валтер

13.02.2016 11:19

У прошлост неможе да се врати нешто што никад није изашло из проśлости министре !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОС

13.02.2016 11:38

По годинама си премлад за министра, а ако се узме у обзир радно искуство на одговорним пословима, онда си још много младји. Управо си почео прљаву кампању да те изгласају на рачун невидјљивих страних непријатеља. Сви подли и неспособни клипани то раде па и ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

13.02.2016 12:13

Чуј хапшење четир небитна човјека у вишемилионској србији че дестабилизовати владу??????хахахахахахахах овај стварно није нормалан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.02.2016 12:26

Тек их је засврбило када су њигове задњице у питању. Што се не присјете шта су урадиле све владе послије 5ог октобра. За мене су све оне у 5 грама разлике. Шта ће сада? Можда да се окрену Русији када су им њихови западни "пријатељи" дошли главе. Равнили са земљом читаву Србију и РС, убијали цивиле, отимали Косово па када нису могли (захваљујући Путину) измишљали неке декларације, покушали примити Косово у УНЕСЦО да би могли уништити српске светиње...најгоре је што због свега испашта народ и вишевјековна српска култура и историја. Јадно је што човјек нема кога да изабере, поштеног човјека и патриоту са обадвије стране.Видјећемо да ли ће опет направити велеиздају и изручити све које Хаг тражи. Милошевић то неби урадио ни у једном случају без обзира да ли је у питању његов политички непријатељ или пријатељ. Правиће се њему много споменика када некима из задњице дође у главу.!

ОДГОВОРИТЕ