Haški tribunal hoće da destabilizuje vladu

Ministar Nebojša Stefanović kaže da je ponašanje Haškog tribunala neodgovorno i da se iza toga krije pokušaj slabljenja pozicije Srbije i destabilizacije vlade.

Srbija 13.02.2016 | 12:00
Haški tribunal hoće da destabilizuje vladu

Ministar policije je, gostujući na televiziji Pink, rekao da Tribunal iz dana u dana pokušava da oteža poziciju Srbije, ali da nije reč ni o jednom pojedincu niti konkretnoj presudi.

"Oni hoće da naprave jednu slabiju vladu, u kojoj Vučić neće moći da ima potpunu slobodu da donosi odluke, već će mu trebati jedan, dva ili tri partnera, koji će onda vratiti Srbiju u neku prošlost", istakao je ministar, ocenivši da je to suština onoga što se sada dešava u Hagu.

Stefanović je rekao da određeni krugovi i u regionu i u svetu ne mogu da oproste Srbiji to što je u poslednje dve godine poboljšala svoj položaj na međunarodnoj sceni i što vodi suverenu politiku, što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i što Srbija i Vučić nisu ničija marioneta.

Ministar je, komentarišući jučerašnje saopštenje Haškog tribunala da je Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću, rekao da u to nije niko sumnjao, ali da je pitanje zašto je do toga došlo i podsetio da je Srbija pre četiri meseca tražila da on bude pušten na slobodu da se leči.

Stefanović je ocenio i da su standardi Haškog tribunala potpuno različiti.

"Upravo zbog takvog ponašanja Haškog tribunala pokušavaju da na neki način destabilizuju Srbiju. Nema dileme, ne radi se ovde ni o jednom pojedincu, ni o Šešelju, već o pokušaju destabilizacije vlade", istakao je on.

Kako je dodao, oni pokušavaju "da imaju Srbiju koja je slabija, koja neće imati tako dobru pregovaračku poziciju u dijalogu sa Prištinom i koja neće moći da vodi samostalnu politiku".

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

valter

13.02.2016 11:19

U prošlost nemože da se vrati nešto što nikad nije izašlo iz proślosti ministre !

ODGOVORITE
Name

OS

13.02.2016 11:38

Po godinama si premlad za ministra, a ako se uzme u obzir radno iskustvo na odgovornim poslovima, onda si još mnogo mladji. Upravo si počeo prljavu kampanju da te izglasaju na račun nevidjljivih stranih neprijatelja. Svi podli i nesposobni klipani to rade pa i vi.

ODGOVORITE
Name

cober

13.02.2016 12:13

Čuj hapšenje četir nebitna čovjeka u višemilionskoj srbiji če destabilizovati vladu??????hahahahahahahah ovaj stvarno nije normalan

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.02.2016 12:26

Tek ih je zasvrbilo kada su njigove zadnjice u pitanju. Što se ne prisjete šta su uradile sve vlade poslije 5og oktobra. Za mene su sve one u 5 grama razlike. Šta će sada? Možda da se okrenu Rusiji kada su im njihovi zapadni "prijatelji" došli glave. Ravnili sa zemljom čitavu Srbiju i RS, ubijali civile, otimali Kosovo pa kada nisu mogli (zahvaljujući Putinu) izmišljali neke deklaracije, pokušali primiti Kosovo u UNESCO da bi mogli uništiti srpske svetinje...najgore je što zbog svega ispašta narod i viševjekovna srpska kultura i istorija. Jadno je što čovjek nema koga da izabere, poštenog čovjeka i patriotu sa obadvije strane.Vidjećemo da li će opet napraviti veleizdaju i izručiti sve koje Hag traži. Milošević to nebi uradio ni u jednom slučaju bez obzira da li je u pitanju njegov politički neprijatelj ili prijatelj. Praviće se njemu mnogo spomenika kada nekima iz zadnjice dođe u glavu.!

ODGOVORITE