Видео: Као да иду у рат! А и није да није тако...

Јувентус - Наполи у суботу у 20.45. Фудбалски рат између сиромашног југа и богатог севера. За титулу.

Фудбал 13.02.2016 | 14:00
Видео: Као да иду у рат! А и није да није тако...

Није често у историји "калча" овај сусрет одлучивао обострано о "скудету", али кад год је било тако – било је спектакуларно!

Ватрени југ против богатог севера.

Нема ватренијих на југу од Наполитанаца, нема богатијих на северу од Јувентина.

Много је далеко крај сезоне у Серији А да бисмо рекли да ће судар Јувентуса и Наполија у суботу увече одлучити титулу првака у Италији, али ово би био спектакл и да домаћини нису други на табели, а гости први.

Страст и љубав, уз мало мржње.

Више од 1.000 навијача Наполија испратило је данас своје фудбалере са аеродрома на меч са Јувентусом.

Како преноси специјализовани портал Фудбал Италија, људи који живе у Напуљу и околини нису могли да купују улазнице за сутрашњи дерби у Торину, али се ипак очекује да ће бројни навијачи сутра навијати за "Партенопеи".

Они који нису могли да отпутују у Торино окупили су се на аеродрому Каподикино да испрате играче уз песму, заставе, бакље и пиротехнику.

Најчешће се могао чути повик "Хоћемо победу!", а био је истакнут и транспарент "Део историје...верујемо!"

Наполи је тренутно први на табели, са два бода више од Јувентуса. Утакмица се игра сутра у 20.45.

Наполи је у историји освојио две титуле, а последњу 1990. године. С друге стране, Јувентус је четвороструки узастопни првак Италије и убедљиво најстабилнији и најбогатији клуб у земљи, тренутно.

Од кад су се и једни и други вратили у Серију А (једини су били избачени, а други испали и опорављали се финансијски), а говоримо о сезони 2006/07, одиграно је 25 мечева у првенству, Купу и Суперкупу Италије. Наполи је добио 10, Јувентус 11, а нерешно је било четири пута.

Јесенас је био бољи Наполи, на Сан Паолу, резултатом 2:1, а прошлог пролећа на "Јувентус арени" било је 3:1 за "бјанконере".

Тим Макса Алегрија овај дерби сезоне дочекује са 14 узастопних победа у Серији А, док чета Мауриција Сарија има седам победа у низу у првенству.

Шта ћете радити у суботу у 20.45?

А, да... Најважније – Наполи има 56, Јувентус 54 бода, а "прате" их Фиорентина са 46, Интер са 45, Рома са 44 и Милан са 40.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цезар

13.02.2016 13:19

Њихову жељу за крвљу односно ратовањем, власници најкрупнијег капитала вјешто превазилазе оваквим догадјајима. Кад им буде потребно, послаће их у рат.

ОДГОВОРИТЕ