Video: Kao da idu u rat! A i nije da nije tako...

Juventus - Napoli u subotu u 20.45. Fudbalski rat između siromašnog juga i bogatog severa. Za titulu.

Fudbal 13.02.2016 | 14:00
Video: Kao da idu u rat! A i nije da nije tako...

Nije često u istoriji "kalča" ovaj susret odlučivao obostrano o "skudetu", ali kad god je bilo tako – bilo je spektakularno!

Vatreni jug protiv bogatog severa.

Nema vatrenijih na jugu od Napolitanaca, nema bogatijih na severu od Juventina.

Mnogo je daleko kraj sezone u Seriji A da bismo rekli da će sudar Juventusa i Napolija u subotu uveče odlučiti titulu prvaka u Italiji, ali ovo bi bio spektakl i da domaćini nisu drugi na tabeli, a gosti prvi.

Strast i ljubav, uz malo mržnje.

Više od 1.000 navijača Napolija ispratilo je danas svoje fudbalere sa aerodroma na meč sa Juventusom.

Kako prenosi specijalizovani portal Fudbal Italija, ljudi koji žive u Napulju i okolini nisu mogli da kupuju ulaznice za sutrašnji derbi u Torinu, ali se ipak očekuje da će brojni navijači sutra navijati za "Partenopei".

Oni koji nisu mogli da otputuju u Torino okupili su se na aerodromu Kapodikino da isprate igrače uz pesmu, zastave, baklje i pirotehniku.

Najčešće se mogao čuti povik "Hoćemo pobedu!", a bio je istaknut i transparent "Deo istorije...verujemo!"

Napoli je trenutno prvi na tabeli, sa dva boda više od Juventusa. Utakmica se igra sutra u 20.45.

Napoli je u istoriji osvojio dve titule, a poslednju 1990. godine. S druge strane, Juventus je četvorostruki uzastopni prvak Italije i ubedljivo najstabilniji i najbogatiji klub u zemlji, trenutno.

Od kad su se i jedni i drugi vratili u Seriju A (jedini su bili izbačeni, a drugi ispali i oporavljali se finansijski), a govorimo o sezoni 2006/07, odigrano je 25 mečeva u prvenstvu, Kupu i Superkupu Italije. Napoli je dobio 10, Juventus 11, a nerešno je bilo četiri puta.

Jesenas je bio bolji Napoli, na San Paolu, rezultatom 2:1, a prošlog proleća na "Juventus areni" bilo je 3:1 za "bjankonere".

Tim Maksa Alegrija ovaj derbi sezone dočekuje sa 14 uzastopnih pobeda u Seriji A, dok četa Mauricija Sarija ima sedam pobeda u nizu u prvenstvu.

Šta ćete raditi u subotu u 20.45?

A, da... Najvažnije – Napoli ima 56, Juventus 54 boda, a "prate" ih Fiorentina sa 46, Inter sa 45, Roma sa 44 i Milan sa 40.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cezar

13.02.2016 13:19

Njihovu želju za krvlju odnosno ratovanjem, vlasnici najkrupnijeg kapitala vješto prevazilaze ovakvim dogadjajima. Kad im bude potrebno, poslaće ih u rat.

ODGOVORITE