Влада разједињује Борачку организацију

Статус борачке популације је на незадовољавајућем нивоу, а посебно сада Владиним давањем статуса од посебног значаја низу борачких организација, што доводи до расцјепканости и слабљења Борачке организације Републике Српске поручено је порука је са обиљежавања крснр славе Градске Борачке организације – „Света Три Јерарха“.

Република Српска 12.02.2016 | 22:49
Влада разједињује Борачку организацију

Предсједник Градске борачке организације у Бијељини Миодраг Стевановић критиковао је формирање нових организација проистеклих из Отаџбинског рата и оцијенио да неподијељена и јака Борачка организација Републике Српске може много боље да се бори за права ове популације.

Незапосленост је један од највећих проблема демобилисаних бораца, од којих велики број живи веома скромно и на рубу егзистенције, изјавио је Стевановић. Борци су створили Републику Српску, а нису добили оно што заслужују.

Из градске БО стижу најаве да ће ове године у Бијељини бити подигнут споменик погинулим борцима Друге мајевичке бригаде Војске Републике Српске и да ће бити отворена спомен-соба за 2.000 бораца који су дали живот за одбрану Семберије и стварање Републике Српске.

На свечаности поводом обиљежавања крсне славе градска БО уручила је медаљу и захвалницу директору и власнику БН ТВ Владимиру Тришићу и овој медиској кући за несебичну подршку и неизмјеран допринос у раду Борачке организације у Бијељини.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

педја

12.02.2016 20:34

Просло је и васе вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

13.02.2016 12:07

Стара прича:Више удружења него бораца.А све је кренуло од 1996,Сада рачуни долазе за наплату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

13.02.2016 12:10

ЈЕДНА ЈЕ БИЛА ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПА ПРЕМА ТОМЕ МОЗЕ ДА ПОСТОЈИ САМО ЈЕДНА БОРАЦКА ОРГАНИЗАЦИЈА.ЈЕДНА АЛИ ПОСТЕНА, КОЈА ЦЕ СЕ ИСТИНСКИ БОРИТИ ЗА НАСА БОРАЦКА ПРАВА.КО ГОД ПОКУСАВА ДА НАС ИСЦЈЕПКА, РАДИ МУТНЕ РАДЊЕ, ОДНОСНО СЛАБИ ИОНАКО НЕМОЦНЕ ИСТИНСКЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ЗАПОСТАВЉЕНИХ БОРАЦА.ПО СВЕМУ СУДЕЦИ НАСА ВЛАДА БИ ВОЉЕЛА ДА МИ И НЕ ПОСТОЈИМО.ИСТОРИЈА ЈЕ ВЕЛИКА УЦИТЕЉИЦА,ТАКО ЈЕ ИЗГЛЕДА БИЛО ОДУВИЈЕК.

ОДГОВОРИТЕ