Vlada razjedinjuje Boračku organizaciju

Status boračke populacije je na nezadovoljavajućem nivou, a posebno sada Vladinim davanjem statusa od posebnog značaja nizu boračkih organizacija, što dovodi do rascjepkanosti i slabljenja Boračke organizacije Republike Srpske poručeno je poruka je sa obilježavanja krsnr slave Gradske Boračke organizacije – „Sveta Tri Jerarha“.

Republika Srpska 12.02.2016 | 22:49
Vlada razjedinjuje Boračku organizaciju

Predsjednik Gradske boračke organizacije u Bijeljini Miodrag Stevanović kritikovao je formiranje novih organizacija proisteklih iz Otadžbinskog rata i ocijenio da nepodijeljena i jaka Boračka organizacija Republike Srpske može mnogo bolje da se bori za prava ove populacije.

Nezaposlenost je jedan od najvećih problema demobilisanih boraca, od kojih veliki broj živi veoma skromno i na rubu egzistencije, izjavio je Stevanović. Borci su stvorili Republiku Srpsku, a nisu dobili ono što zaslužuju.

Iz gradske BO stižu najave da će ove godine u Bijeljini biti podignut spomenik poginulim borcima Druge majevičke brigade Vojske Republike Srpske i da će biti otvorena spomen-soba za 2.000 boraca koji su dali život za odbranu Semberije i stvaranje Republike Srpske.

Na svečanosti povodom obilježavanja krsne slave gradska BO uručila je medalju i zahvalnicu direktoru i vlasniku BN TV Vladimiru Trišiću i ovoj mediskoj kući za nesebičnu podršku i neizmjeran doprinos u radu Boračke organizacije u Bijeljini.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pedja

12.02.2016 20:34

Proslo je i vase vrijeme.

ODGOVORITE
Name

oo7

13.02.2016 12:07

Stara priča:Više udruženja nego boraca.A sve je krenulo od 1996,Sada računi dolaze za naplatu.

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

13.02.2016 12:10

JEDNA JE BILA VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE PA PREMA TOME MOZE DA POSTOJI SAMO JEDNA BORACKA ORGANIZACIJA.JEDNA ALI POSTENA, KOJA CE SE ISTINSKI BORITI ZA NASA BORACKA PRAVA.KO GOD POKUSAVA DA NAS ISCJEPKA, RADI MUTNE RADNJE, ODNOSNO SLABI IONAKO NEMOCNE ISTINSKE PREDSTAVNIKE ZAPOSTAVLJENIH BORACA.PO SVEMU SUDECI NASA VLADA BI VOLJELA DA MI I NE POSTOJIMO.ISTORIJA JE VELIKA UCITELJICA,TAKO JE IZGLEDA BILO ODUVIJEK.

ODGOVORITE