Па, о чему ли су само мислили?! Какав аутогол Челсија!

Један од најбољих фудбалера света желео је да дође на "Стамфорд бриџ", али клуб није могао да му гарантује место у стартној постави и... Ништа!

Фудбал 14.02.2016 | 16:40
Па, о чему ли су само мислили?! Какав аутогол Челсија!

Претпостављамо да ће се велика већина вас сложити са нашом оценом да би Гонзало Игуаин, без обзира на паклену конкуренцију у виду Дијега Косте, Радамела Фалкаа и Лоика Ремија (Алешандре Пато у том тренутку није био играч клуба), био стартер у сваком случају.

Али, када је – према писању "Даилy Маила" – сјајни нападач Наполија преко свог менаџера затражио да се то унесе и у уговор са Челсијем, био је одбијен.

И, логично, одбио је и он.

Енглески лист наводи да је Челси скоро био договорио куповину 28-годишњег Аргентинца, да је Наполи пристао да га пусти за 50 милиона евра, али да је на крају Игуаин одбио да оде на "Стамфорд бриџ" јер привремени менаџер клуба Гус Хидинк није могао да му гарантује место у стартних 11.

Бивши нападач Реала, који је ове сезоне дао 24 гола на 24 утакмице у тврдој Серији А, слављен је и хваљен у Напуљу нашироко, пореде га и са легендарним Дијегом Марадоном, а несумњиво се налази у кругу од можда петорице најбољих центарфорова планете, у овом тренутку.

Као такав, био је можда и логичан избор за Челси, који од Ремија није добио очекивано, од Фалкаа нитша, а од Косте углавном оно што се не тражи, па су многи и очекивали да ће Роман Абрамович "обити банку" да би га приволео да дође у Лондон, где је на крају дошао ништа мање талентовани Пато, али играч који ни у време када је играо за Милан није имао "темпо" који Игуаин одржава од првог дана када је крочио у Европу.

С једне стране, Хидинк је вероватно желео да створи здраву конкуренцију и натера Игуаина да се "бије" за место у тиму са Костом и осталима, што је у неку руку и оправдано, али ако је та клаузула делила Челси од највећег трансфера у Европи ове зиме и ангажовања играча којег би многи желели да виде у својим редовима, онда се с правом можемо запитати да ли је то био аутогол.

На крају, не трошиш 50 милиона евра (плус плата, бонуси и слично), не доводиш Игуаина... да би ти седео на клупи.

Ваше мишљење?

Коментари / 0

Оставите коментар