Pa, o čemu li su samo mislili?! Kakav autogol Čelsija!

Jedan od najboljih fudbalera sveta želeo je da dođe na "Stamford bridž", ali klub nije mogao da mu garantuje mesto u startnoj postavi i... Ništa!

Fudbal 14.02.2016 | 16:40
Pa, o čemu li su samo mislili?! Kakav autogol Čelsija!

Pretpostavljamo da će se velika većina vas složiti sa našom ocenom da bi Gonzalo Iguain, bez obzira na paklenu konkurenciju u vidu Dijega Koste, Radamela Falkaa i Loika Remija (Alešandre Pato u tom trenutku nije bio igrač kluba), bio starter u svakom slučaju.

Ali, kada je – prema pisanju "Daily Maila" – sjajni napadač Napolija preko svog menadžera zatražio da se to unese i u ugovor sa Čelsijem, bio je odbijen.

I, logično, odbio je i on.

Engleski list navodi da je Čelsi skoro bio dogovorio kupovinu 28-godišnjeg Argentinca, da je Napoli pristao da ga pusti za 50 miliona evra, ali da je na kraju Iguain odbio da ode na "Stamford bridž" jer privremeni menadžer kluba Gus Hidink nije mogao da mu garantuje mesto u startnih 11.

Bivši napadač Reala, koji je ove sezone dao 24 gola na 24 utakmice u tvrdoj Seriji A, slavljen je i hvaljen u Napulju naširoko, porede ga i sa legendarnim Dijegom Maradonom, a nesumnjivo se nalazi u krugu od možda petorice najboljih centarforova planete, u ovom trenutku.

Kao takav, bio je možda i logičan izbor za Čelsi, koji od Remija nije dobio očekivano, od Falkaa nitša, a od Koste uglavnom ono što se ne traži, pa su mnogi i očekivali da će Roman Abramovič "obiti banku" da bi ga privoleo da dođe u London, gde je na kraju došao ništa manje talentovani Pato, ali igrač koji ni u vreme kada je igrao za Milan nije imao "tempo" koji Iguain održava od prvog dana kada je kročio u Evropu.

S jedne strane, Hidink je verovatno želeo da stvori zdravu konkurenciju i natera Iguaina da se "bije" za mesto u timu sa Kostom i ostalima, što je u neku ruku i opravdano, ali ako je ta klauzula delila Čelsi od najvećeg transfera u Evropi ove zime i angažovanja igrača kojeg bi mnogi želeli da vide u svojim redovima, onda se s pravom možemo zapitati da li je to bio autogol.

Na kraju, ne trošiš 50 miliona evra (plus plata, bonusi i slično), ne dovodiš Iguaina... da bi ti sedeo na klupi.

Vaše mišljenje?

Komentari / 0

Ostavite komentar