Гвардиола против Муриња започиње причу са Ситијем?!

Манчестерски ривали састаће се вероватно у Пекингу 29. или 30. јула у пријатељском мечу.

Фудбал 14.02.2016 | 15:20
Гвардиола против Муриња започиње причу са Ситијем?!

Пеп Гвардиола сусреће се вероватно и са Манчестер Јунајтедом у Кини, што ће бити једна од утакмица у склопу припрема Грађана за нову сезону.

Градски дерби, који би требало да буде одигран у Пекингу 29. или 30. јула, биће једна од првих утакмица Каталонца на кормилу Ситија, који ће преузети током лета када му истекне уговор са Бајерном.

Иако Гвардиола не воли да игра са клубовима из исте земље током припремног периода, што је небројено пута до сада показао водећи Барселону и Бајерн, јасно је да ће овај пут морати да подвије реп, посебно јер је Сити добио грдне милионе да се појави на Интернационалном Купу шампиона.

Преговори са Јунајтедом, који је планирао десетодневни боравак у Кини су у току, мада је потецијални проблем и чињеница да је за 3. август на Олд Трафорду заказана утакмица у његову част са Евертоном.

Интересантно је што је менаџер Црвених ђавола Луј ван Гал узео пуно учешће у организацији наредних припрема Манчестер Јунајтеда, иако се већ навелико најављује да ће Холанђанина на лето сигурно наследити Португалац Жозе Мурињо.

Сам Ван Гал изразио је резерве према идеји да игра са градским ривалом у предсезони.

На крају истакнимо и да је Сити у обавези да игра пријатељске мечеве у Кини након што је у децембру продао 13 одсто акција тамошњој Медија групи, па ће Гвардиола, ма колико био бесан, морати да “веже коња где му газда каже”.

Коментари / 0

Оставите коментар