Gvardiola protiv Murinja započinje priču sa Sitijem?!

Mančesterski rivali sastaće se verovatno u Pekingu 29. ili 30. jula u prijateljskom meču.

Fudbal 14.02.2016 | 15:20
Gvardiola protiv Murinja započinje priču sa Sitijem?!

Pep Gvardiola susreće se verovatno i sa Mančester Junajtedom u Kini, što će biti jedna od utakmica u sklopu priprema Građana za novu sezonu.

Gradski derbi, koji bi trebalo da bude odigran u Pekingu 29. ili 30. jula, biće jedna od prvih utakmica Katalonca na kormilu Sitija, koji će preuzeti tokom leta kada mu istekne ugovor sa Bajernom.

Iako Gvardiola ne voli da igra sa klubovima iz iste zemlje tokom pripremnog perioda, što je nebrojeno puta do sada pokazao vodeći Barselonu i Bajern, jasno je da će ovaj put morati da podvije rep, posebno jer je Siti dobio grdne milione da se pojavi na Internacionalnom Kupu šampiona.

Pregovori sa Junajtedom, koji je planirao desetodnevni boravak u Kini su u toku, mada je potecijalni problem i činjenica da je za 3. avgust na Old Trafordu zakazana utakmica u njegovu čast sa Evertonom.

Interesantno je što je menadžer Crvenih đavola Luj van Gal uzeo puno učešće u organizaciji narednih priprema Mančester Junajteda, iako se već naveliko najavljuje da će Holanđanina na leto sigurno naslediti Portugalac Žoze Murinjo.

Sam Van Gal izrazio je rezerve prema ideji da igra sa gradskim rivalom u predsezoni.

Na kraju istaknimo i da je Siti u obavezi da igra prijateljske mečeve u Kini nakon što je u decembru prodao 13 odsto akcija tamošnjoj Medija grupi, pa će Gvardiola, ma koliko bio besan, morati da “veže konja gde mu gazda kaže”.

Komentari / 0

Ostavite komentar