Прогон сарајевских Срба и даље траје

Поводом 20 година од егзодуса 120.000 Срба са подручја Сарајева, у Бијељини ће 12. марта бити одржана манифестација под покровитељством града Бијељине и предсједника Републике Српске, а на иницијативу Удружења "Пријатељи Илијаша".

Босна и Херцеговина 12.02.2016 | 21:45
Прогон сарајевских Срба и даље траје

Сарајевски егзодус је догађај који говори о посљедицама једног рата и симбол саможртвовања сарајевских Срба зарад мира и остварења сна - стварања Републике Српске.

Минуло је 20 година од подсдејтонског егзодуса сарајевских Срба. Српски борци одбили су 35 офанзива, одбранили своје домове, у чијој одбрани је страдало више од 7.000 војника и цивила. А онда су у тронедјељним преговорима у Дејтону - Илијаш, Вогошћа, Хаџићи, Илиџа, Рајловац и Грбавица припојени Федерацији.

То је био крај рата за све осим за сарајевске Србе. Они су "прецртани" из те карте и 120.000 сарајевских Срба у фебруарском и мартовском невремену 1996. године, кренуло је у неизвјесност из отетог им града.

У бескрајно дугој колони, кроз сњежне сметове пробијали су се шлепери, коњске запреге и пјешаци са тешким пртљагом на плећима. На путу суза и ковчези са посмртним остацима срспких хероја.

Академија о егзодусу ће показати, прије свега, достојанство српског народа, а наступиће хор, оркестар и балет, уз учешће истакнутих драмских умјетника и књижевника.

Српска православна црква је увијек била уз свој народ уз благослов епископа зворничко-тузланског господина Хризостома узеће учешће у помену српским страдалницима из Сарајева.

Према попису становништва из 1991. године 30 одсто укупног сатновништва Сарајева чинили су Срби. Данас у Сарајеву скоро да нема Срба, шачица стараца која се грчевито још држи за свој стан или гробове својих најмилијих - биолошки нестају.

Након потписивања Дејтонског споразума на хиљаде српских кућа је срушено, а земља отета. Међунаордна заједница неће да зна да су сарајевски Срби већински власници земље на којој лежи Сарајево.

(БН ТВ)

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

книнконг

12.02.2016 21:00

У Сарајву висе Кинеза него Срба. А оно Срба сто има досло из несретног Калиновика јер је у Калиновику СНСД елита све опустосила и покрала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре книнконг

13.02.2016 04:14

У Бања Луци више Кинеза него Муслимана.

Name

Оцајан

13.02.2016 05:35

Срби из Сарајева, не само да су протјерани (избјегли) него им се и дана данас свјесно, организовано и систематски онемогуцава повратак. Један сам од оних избјеглица из Сарајева који од 1998 године путем сарајевских судова (наравно пристрасних и поткупљених) не успјева да изврси поврат стана у којима би се одмах вратио, јер намам другог избора. Знам на десетине таквих слуцајева који сарајевским адвокатима дадосе "црно испод нокта" да би некако досли до те цркавице од станова које су зарадили дугогодисњим предратним радом. И нико нема да нас застити. У Стразбур не моземо да идемо док се проавосназно не оконцају поступци у земљи, а ти поступци трају, ето, скоро двадесет година. Ствари су апсолутно правно цисте јер за исте слуцајеве у БиХ (Федерација и РС) вец постоје позитивне одлуке Уставних судова, али то ниста не знаци сарајевском Кантоналном суду. Они све позитивне одлуке Опстинског суда у Сарајеву побијају налазеци сваки пут неке измисљене пропусте формалне природе. Користим ову прилику да позовем све оне који као и ја не могу да изврсе поврат станова или друге имовине у Сарајеву да се јаве како бисмо направили удрузење и мозда организовании покусали боље да остваримо наса права. Неко це реци да није могуце, али ја тврдим да се мој захтјев на сарајевским судовима и разним управним органима води пуних 18 година. Да ме бар хоце одбити па да идем за захтјевом у Стразбур.

Name

Незадовољни радници СРНЕ

14.02.2016 19:27

хттп://истинито.цом/индеx.пхп/актуелно/итем/40649-новинари-агенције-срна-киднаповало-нас-злоцинацко-удрузење-и-направило-канализацију.хтмл

Name

сарајка

12.02.2016 21:16

сјецам се тих зимских дана те 1996.годин,велика вецина срба је на позив тадасњг рководства РС похитало ка палама и осталим дијловима РС. за собом палеци и униставајуци све ,сопствене куце ,куце прогнаних босњака и хрвата ,одвозци масине из фабрика мислим орпвенствно на вогосцанске гиганте) па до морбидних прекопавања гробова ,,а она су ти исти од 2001 па све ево до сада продавали своје тад вец поправљене станове које су те 1996.својеруцно палили да не би како су тада рекли" оставили балијама ",и одселили се трајно ..мене сад занима једна ствар ко је крив за тај "гзодус" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

О.о

12.02.2016 22:53

Хаххаха стварно човјек мора бити хајван да ово напише. Докле смо отишли мајко драга..

Name

Младен

12.02.2016 23:08

Онај који је помјерио границе

Name

ре сарајка

13.02.2016 09:44

А сјећаш ли се шта је било до зиме 1996 или треба да те подсјетим.Ја сам рођени сарајлија и врло добро знам шта сам заједно са породицом доживио 1992 године. Сад ћеш ти рећи како сам из обијести изашао из Сарајева и оставио све што су моји годинама стварали.Моју кућу, која се налазила ван било каквих ратних дејстава, срушили су и опљачкали твоји сународници.Да нисам изашао из Сарајева, можда бих дочекао судбину мог стрица, који је, вјерујући причама о добронамјерности муслимана, остао у свом стану. Знаш ли гдје је данас. Нема га, нестао. Ни кости му нема, а у стану уживају они који су га увјеравали да је добро да остане.Мораћете се суочити са истином, кад-тад. Живјети у лажима не доноси добро никоме.Моја судбина је слична судбини, у великом броју, свих народа на овим просторима.Зато пишимо истину ради бољег живота једних поред других.

Name

ре сарајка

13.02.2016 12:00

Адвокат Мирза Ковач, бранилац Рамиза Авдовића који је осумњичен за ратни злочин против српских цивила 1992. године у Сарајеву, рекао је да особе које су српске грађане затварале, тукле, батинале и убијале шетају по Сарајеву.

Name

ре сарајка

13.02.2016 12:14

Дана 22.4.1992.г. у сарајевском насељу Добриња дошло је до пуцања гусјенице на транспортеру ЈНА у којем су се налазили војници резервног састава те војске: Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић. Одмах, су као агресорски војници, ухапшени од стране два полицајца ПУ Нови Град у Сарајеву и, након локалних перипетија, спроведени према Дому полиције у центру Сарајева. На путу према њиховом новом одредишту пресреће их локални криминалац, „Јукин“ војник, Давор Матић зв. „Жмиро“ који скупа са неколико помагача преотима ратне заробљенике и кроз неко вријеме транспортује их до Дома полиције гдје је, иначе, била база команде Специјалне јединице МУП-а РБиХ и њеног команданта Драгана Викића. И, овдје почиње проблем... Викић је Матића упутио у сарајевски ЦСБ – којим тада руководи Бакир Алиспахић, и Матић заиста креће према згради ЦСБ-а да преда ратне заробљенике. На неких тридесетак метара од Викићеве базе сусреће човјека који ће из ратног сарајева изаћи као најсвирепији убица МУП-а РБиХ – Неџада Херенду зв. „Брко“. Херенда, у пратњи три лица, отвара ватру из оружја и ликвидира све ратне заробљенике. Потом хладнокрвно и зликовачки, по СС принципу, Херенда узима пиштољ и ходајући од леша до леша мртвих заробљеника пуца у оне који су давали знаке живота. Убија их све. Истрага о овом злочину покренута је 22.3.2001.г. Неџад Херенда од оца Алије, по занимању ВК возач, отац двоје дјеце, налази се ван БиХ. За њим никада није расписана потјерница од стране Тужилаштва БиХ иако је овај предмет ратног злочина одавно разјашњен на нивоу ко је убица ових ратних заробљеника.

Name

ре сарајка

13.02.2016 12:19

„Шеве“ су се, након злочина у Великом парку, повукле у свој мрак. По свједочењу припадника АИД-а Едина Гараплије „Шеве“ су, у међувремену, вршиле снајперска дејства по насељима убијајући, по Херендином признању, бабе и жене у црнини на Грбавици али су "Шеве" снајперисале и по оним предјелима које је контролисала АРБиХ; убице су сарајевских Ромеа и Јулије – младог пара који је кренуо преко Врбања моста гдје су брутално ликвидирани док је за ликвидацију, у циљу медијске сензације на ЦНН-у, оптужена српска страна; убице су и француског припадника УН-а исто у циљу оптуживања српске стране...

Name

ре сарајка

13.02.2016 12:30

Ево само мали дио истине о добрим намјерама муслимана у Сарајеву.

Name

сарајка

13.02.2016 17:59

нисам хтјела никога повриједити или изазваи овакву рекцију ,ја сам само рекла ста сам тих ана видјела и цула на тв -у видјела узиво ис слицно.било је прогона срба у сарајеву као и босњака који ниси били бас подобних,то је у периоду 1992-1995. вдје је ријец о реинтеграцији сарајевских опцина послије дејтона.. знам да је било опструкција повратка али да будемо посве постени и релани ,свудј гдје си у мањини наилазис на опструкцију ,босњаци и хрвати у рс.и срби у фбих.али исто је тако цињеница да су послије рата велика вецина своју имовину продала ,(пофалици,рајловац,илидза,отес и да не набрајам висе)погледајте снимке на yоутубе и видјет цете како се са зграда скидају прозори ,ваде подови и паркети и буквално су остале русевине послије реинтеграције ,како у вогосци ,илдзи тако и у рајлову и грбавици ,ја зивим на грбавици и видјела сам тад кад сам досла све деструисано ,мој стан није био остецен у рату него те 1996. све је однесено од врата ,прозора ,паркета до утицница а сто није однесено било је полупано и унистено ,на зидовима је катраном писано. ја сам о томе писала..а не о прогону за вријемр рата , не оспоравам да је био и а се убијало..ја бих вољела да нисте продали своју имовину и да сте се вратили својим куцама и становима или а нисте никако исли послије реинтеграције али ето тако је како је било..нико не мрзи србе ,ја по нај мање ,нема разлога ,друзим се са свима и све вас волим

Name

не заборави

14.02.2016 09:14

Припадници Армије РБиХ у јуну 1992. године у Ледићима су убили 24 српска цивила. Најстарија жртва Иконија Васић имала је 92 године, а најмлађа Милан Тешановић - 18 мјесеци. Убијено је десет чланова породице Васић, деветочлана породица Тешановић, три члана породице Миовчић, те Саво Кењић и Слађана Секулић. Нико до данас није одговарао за овај злочин. Већина мјештана страдала је на кућном прагу, а они малобројни, који су покушали да се сакрију по околним шумама, пронађени су и убијени. Село је опљачкано, попаљено и разорено.

Name

зумба

12.02.2016 21:20

Ако лазе коза не лазе рог.Има колико хоцес снимака гдје Момцило Крајисник пријети Србима који су зељели остати у Сарајеву.Друго,продавали су станове и куповали гланц нове у такозваном "истоцном Сарајеву" А ЕВО ДОКАЗА КАКО ДАНАС БОСЊАЦИ "ИСКОРИСТАВАЈУ# СРБЕ У БИХ. Ево примјера који то доказује: Управа за индиректно опорезивање прикупила је на свом рачуну у посљедње непуне четири године око 23 милијарде КМ. Из Федерације БиХ уплаћено је 15,9 милијарди КМ, или 68,53%, а из Републике Српске 6,6 милијарди КМ или 28,58%. У тој пропорцији требали би се дијелити и јавни приходи, но већ годинама приходи се дијеле на штету Федерације БиХ која сваке године добије 5 посто мање, односно у апсолутном износу око 300 милиона КМ! Једнако је индикативан податак да је из Кантона Сарајево у посљедње четири године уплаћено 2,6 милијарди КМ више него из цијеле Републике Српске! Подаци Управе за неизравно опорезивање не остављају простора за било какву дилему: РС је у посљедње четири године на јединствени рачун уплатила 6,6 а Кантон Сарајево 9,2 милијарде КМ! (ВИДИ ТАБЕЛУ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Офлауњаш свим...

13.02.2016 06:14

...Србима зумбу!

Name

Борац ВРС

12.02.2016 21:37

Ма није, то су дезинформације, наша муслиманска браћа су у рату садила кромпир и цвијеће. А они мртви Срби и печене српске дјевојчице на ражњу, оне спаљене цркве и куће... Све су то Срби сами себи урадили сами себи. Само независна Република Српска, или нека лабава унија са Федерацијом која ће се распасти на Херцег Босну и Филџан Муслиманију. Ништа друго. И јака, јака војска и гранична утврђења. И народу одговорна власт а не лопови као сад. Какав је патриота који краде своју државу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.02.2016 21:57

Гола ти кољена,празан желудац,ходаш пјешке,не радиш и дезорјентиран си а све уз асистенцију СНСД

Name

Борац ВРС

12.02.2016 22:17

Прика, Срби не пишу "дезоријентиРан". Води мало рачуна о правопису. И о вашим муслиманским странкама. Ми ћемо са нашим изаћи на крај. Позз

Name

Илијас

12.02.2016 21:44

Ето да нема снимака како Срби добровољно напуштају Сарајево, повјеровао бих. Неки јесу побјегли јер су се бојали али већина људи су једноставно преварени, све им обећавано у РС и за то су напустили... буди мо реални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле сампион

12.02.2016 22:33

Наравно друже, Срби су напустили цијелу Федерацију добровољно, успут рушећи своје куће и извршавајући колективна самоубиства, да, тако је. АЛИ и муслимани су добровољно напустили Зворник, Сребреницу, Фочу, Невесиње, Требиње, Бањалуку, Приједор... А ми им фино кажемо: Немојте, браћо наша, остајте овдје, Сунце туђег неба неће вас гријат ко што ово грије! А они јок! Хоће и хоће да добровољно оду у Федерацију. Тада се јос није звала Федерација, али нема везе. Гдје сам оно стао? А да, и шта ћеш им онда, није ред људе задржавати па смо их љуцки и испратили. Све са пуцњавом и весељем, ко војвода кад се испраћа. Додуше, неки су и остали. И ето, сад тамо сви добили земљишта, грађевинске пакете и куће, послове и формирали породице. И ми им онда опет кажемо: Враћајте се, чујете ли! Мора се Анекс 7 поштовати, то је дио Устава Једне и Једине! Али они опет неће, закрмили што би наш народ рекао, неће па неће! И ето тако дођосмо до садашње суморне и тужне слике Републике Српске са 92-3 одсто Срба и нешто мало оних који су ипак одлучили да се није заје*авати са Анексом 7 и вратили се оклен су отишли. Тачно 'вако је било, питај мог покојног ђеда који је био слијеп ако мени не вјерујеш. Он је све ово гледао својим очима.

Name

Илидзанац

12.02.2016 22:58

Не измисљај. Нико није отисао добровољно. Отишли смо јер су хорде Армије БиХ најављивале крваву освету. Отишли смо јер нас је Слобо продао. Отишли јер смо се надали обецањима која су нам давана. 5 опстина поклоњено. Град Сарајево поклоњен. БиХ цијела поклоњена. Скрпили смо се на 47% а ни ту немамо мира.

Name

Гаргамел

13.02.2016 02:21

Браво Илијас! бас је тако било.

Name

Ре Гаргамел

13.02.2016 09:49

Други пут вам нећемо оставити Сарајево

Name

Сале

13.02.2016 02:11

Дај не лазите и не завадјајте народ висе,и сам зивим у Сарајеву и непада ми на памет да игдје идем,имам и фамилије у Сарајеву као и у РС,немам проблема и никад нисам имао ,радимо и ја и зена .... Не палите висе народ ,барем немојте због нас сто смо остали. Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

стана

13.02.2016 10:03

И ја живим у Сарајеву и неки дан ми је таксиста (без руке) рекао да би ми, цитирам, "попио мозак на сламку" јер сам четникуша и избацио ме из возила на Скендерији. У полицији ме исмијали.

Name

Даидза

13.02.2016 10:06

Хвала на постеном коментару.

Name

Непознат

13.02.2016 04:42

Нико никога не тјера барем задњих година иста ситуација у оба ентитета

ОДГОВОРИТЕ
Name

илидза

13.02.2016 04:45

Засто се у И.Сарајеву не обиљезава 20 год. егзодуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре илидза

13.02.2016 23:45

питај онога обрвана сто вас је наговорио да напустите Сарајево

Name

Не цуди се

13.02.2016 05:40

За прогон и егзодус сарајевских Срба 1996 године криви су искљуциво тадасњи српски политицари, а највисе СДС на целу са Карадзицем и Кеајисником. И један и други доказано ратни профитери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

13.02.2016 06:29

Крајисник,Крајисник је невидјени смрад И дјенералу Младицу је радио о глави!!!Да је било памети да се остане на својим огњистима у онаквим некад богатим опстинама,како опстају браца на Косову И Метохији!!!

Name

шта рече

13.02.2016 15:14

Крајишник је Шаровићев јаран не заборавите то.

Name

Судбина

13.02.2016 05:46

Од око 180'000-200'000 предратних Срба у Сарајеву је сада, незваницно, око 5'000-10'000 Од цега вецина само формало (осталили су адресе због поврата имовине), јер зиве у другим дијеловима БИХ. То је веци егзодус Срба неко из Крајине, али о томе нико не писе јер је један велики број Срба избјегао-протјеран захваљујуци лосој политици српског руководства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

13.02.2016 07:38

Да је како завадити народ као 1992 год ? Хоћели народ бити глуп као 1992 год ?Хоћели народ напасти поличаре и смирити ствар ? Хоћели народ створити државу каја њуму треба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

13.02.2016 10:17

Да је економија добра у Бих и да има довољно посла сасвим бих било свеједно гдје ко зиви да ли у Федерацији или Српској,људи бих се селили за послом,јос увјек националисти само пале ватру,свима је надраза родна груда без разлике гдје је одрастао,неки су морали побјеци а неки не,сви су направили свој избор,теско је поредити Сарајево и околину са Бијељином и околином,Бијељина је прије рата била позната само по купусу који се довлацио па пијацама сиром Југе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.02.2016 11:39

Ја бих, ти би, они би.

Name

Ц Вила 2

13.02.2016 16:28

Нема Срба зато сто је Карадзиц наредио да се иселе у Истоцну Босну.Да би се тај терен попунио,да би био српски.А балилук одатле,насељен у град и околину.Да би била муслиманска територија.И ДА,ПРИЈЕЦЕНО ЈЕ ОНИМА КОЈИ СУ ХТЈЕЛИ ОСТАТИ.Од стране Карадзицевих батинаса.После,Срби су продали своју имовину.....И дан данас продају.Цак и у РС(Истоцни Стари Град,али и Лукавица и Пале) И сад сатро зале за Сарајевом......ух ух ух. А само по фејсу гледам те бивсе сарајлије из Илијаса и из станцица по Грбавици и куцица по Храсном и Врацама,како се фотографису по БГ,НС,БН,ЗВ....Љети на море,зими на Јахорину.....А лафо уцвељени за Рајвоса......Маните се пропаганде.Да залите,вратили бисте се.Но вам дупе зинуло на паре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

било некад

13.02.2016 20:14

Измеду планина у срцу долине има један град,Рајвоса му је име....тако смо некад пјевали и навијали за Босну,Зељу (али и за ЦЗ), али након свега сто су Срби у њему дозивили од својих првих комсија и од оних из СДС који су их зртвовали хвала лијепо. Кад спомињете Илијас,сјетих се Амела Ковацевица он је сад Бакиров амбасадор а био је из Илијаса и исао је са мном у 2.гимназију па га поздравите ви муслимани ...био је зива провала и добар друг.Сад видим да се и он окренуо вехабијском покрету а мени он и вехабије бас као и Бакир и вехабије јер Баке је висе у Лондону него у СА а и има љубавницу јел знате ко је??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајбл

14.02.2016 07:16

Нико није цист и сви то знамо , само мало к.к.мо. Ја сам родјен у Са , и морао отици. Јос нисам срео некога из Са било кога да хоце или зел да се врати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево вам га ево па сада сви Босњаци и Срби гледајте Сарајево

14.02.2016 13:35

Ја сам се вратио на своје и данас зивим на свом.Казу Сарајвски егзодус,какв егзодус?И.Сарајево и Пале када би се двије опстине вратиле Сарајеву било би 50 хиљада Срба најмање.Данас ми у БиХ волимо те бројке гдје кога има висе и гдје је кога колико протјерано,а не како да развијамо то сто имамо ебес то то није интересантно.Када се је убијалао и протијеривало инаце као уобицајно за БиХ никада се не мисли ста посље!!!Мислили сте сви супер ријесили смо се Босњака или Срба сада це нам бити све ок хоце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

блабла

14.02.2016 14:41

Висе је разлога засто су Срби из Сарајева отисли 1996 год. То се није догодило у току војне акције ,као у Хрватској,него након потписивања Дејтона.Многи су отисли из страха од "реванса " због оног сто су радили Сарајлијама током рата ,неки једноставно нису зељели да зиве у Федерацији ( јер се то дозивљавало као издаја српства),а остали на позиве Караџића и Крајишника којима је требало бирацко тијело ,и који су зељели да се промјени демографска структура територије коју су добили Дејтоном, не слазем се да је ријец о "егзодусу "јер су отисли ДОБРОВОЉНО и свако коректан це признати да је било тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

14.02.2016 17:19

У то и твој Тата ердоган не верује.

Name

ре

14.02.2016 17:56

Ево и да је ова лаж истина, питање је на који начин су Срби нестали са територије садашње фбих.Да не набрајам све градове ево само пар примјера:Бихаћ по пипису 1991 године је бројао 12,689 становника који су се изјаснили као Срби,Маглај,13,312, Сански мост 25,363, Зеница 22,433 итд.Колико сада Срба живи у овим градовима и дали су они ''добровољно'' отишли из њих?

Name

блабла

14.02.2016 18:41

Ево примјер Илијаса. Дејтон је потписан 14.12.1995 године а реинтеграција Илијаса у Федерацију је била 29.02.1996 године . Дакле ,у граду су 4 године зивјели искљуциво Срби ,од Дејтона до повратка осталог становниства је просло 2,5 мјесеци и нека ми неко аргументовано одговори ..ко је то натјерао у егзодус Србе тог града?..Никаквих ратних дејстава након Дејтона није било ,никаквих напада ,апсолутно ницега ...и ми смо досли у празан град.Моје мисљење је, те људе је отјерала српска пропаганда по којој це сви бити заклани итд ,а позадина тог је оно сто сам написао у претходном посту ,Карадјицу су требали људи-бројеви да се промјени демографија РС-а ,јер су на том простору вецински народ били Муслимани-Босњаци.У Илијасу смо затекли 10-ак Срба и изузев понеке вербалне увреде ( сто свако нормалан у контексту тог времена мозе разумјети) није им фалила длака с главе. Ово су аргументи за децка који прица о тати Ердогану и није ми намјера да се спустам на тај ниво увреда . Мало подсјецање ..Турци су на овим просторима владали 500 година и дискутаблно је коме је Ердоган тата ,а коме његов дјед-дјед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалиста

14.02.2016 19:24

Управо тако. Пуница ми замијенила стан родом из Зворника за стан у којем су зивјели Срби.Јбг зена та Српкиња се вец снасла тамо и поцела бизнис и логицно да није помисљала на повратак у Илијас.То је било 0ко 99 г.Сад им досло из гузице у главу,носталгија ово оно..Иако су се многи покајали,и Босњаци и Срби сто нису остали на свом.

Name

ре

15.02.2016 09:43

Ајде марш на клиx лажовчино.

Name

Бане

14.02.2016 19:29

Цитајуци коментаре,вецини људи у цијелој БиХ је стварно до те мјере испран мозак да је залосно какво смо друство постали.Прика,брале друзе ви сте ово ,оно урадили а злоцинце из свог народа наравно бранити,лагати, друге простацки омаловазавати и тако у недоглед.Питам се засто смо у Европи највеци дивљаци ,то не вази само за БиХ, него за цијели Балкан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

14.02.2016 19:58

То и није никаква вест, то траје већ деценијам и то сви знају, наравно осим српских политичара, они о прогонима Срба појма немају, а нико да им каже. (Не читају коментаре ни слушају свој народ, па није ни чудо да они једини незнају ништа о томе).

ОДГОВОРИТЕ